Close

Kósa: Itt nem a személyes érdekek számítanak

Jó hangulatú, de kemény, dolgos frakcióülésre számít a jövő héten Hajdúszoboszlón Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke.

A politikus, aki a párt hajdú-bihari elnökeként házigazdája lesz a kihelyezett tanácskozásnak, vasárnap az MTI-nek elmondta – nehéz vitára számít az önkormányzati átalakítással kapcsolatban. Ebben a kérdésben eltérő gondolkodás, különböző érdekek tapasztalhatók a frakcióban, ahol együtt vannak polgármesterek, pedagógusok, oktatásszervezők, irányítók – sorolta Kósa Lajos, aki ugyanakkor biztos benne, hogy meg tudnak egyezni. A frakciótagok már sokszor bizonyították, hogy a saját érdekeikkel ellentétesen is képesek szavazni, ha az ország érdeke ezt kívánja – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke, megjegyezve: „ez a nagy különbség köztük, az ő felfogásuk, illetve az előző vezetés, az előző parlament között, hogy itt nem a személyes érdekek számítanak”. Példaként említette, hogy „a polgármesterek meg fogják tudni nyomni azt a gombot, ami arról szól, hogy legyen összeférhetetlen a polgármesteri és a parlamenti képviselői hely”. Kósa Lajos személy szerint is egyetért ezzel a törekvéssel, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy megteremtsék a törvényhozás és a helyi rendeletalkotók közötti együttműködést. Eddig ez a személyes képviseleten keresztül valósult meg, de az önkormányzati szempontokat a törvényalkotásnál a jövőben is kell képviselni. A jogszabály ugyanis annyit ér, amennyi képes megvalósulni belőle a való életben – magyarázta a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos szerint a szerdától péntekig tartó hajdúszoboszlói frakcióülésen szó lesz az oktatás átalakításáról, gazdaságpolitikai kérdésekről és a devizahitelesek problémájáról is. Utóbbival kapcsán megjegyezte, hogy ez rendkívül összetett, egyetlen, általános intézkedéssel nem lehet megoldani, mert „nincs csodaszer”. Ugyanakkor a bankoknak is nagy a felelősségük a kialakult helyzetért – mondta Kósa Lajos hozzátéve: utána kell nézni például annak is, tartható-e az a gyakorlat, hogy a bankok forintban folyósították a hitelt, forintban fizetjük vissza, akkor „mi közöm a devizához”? Vagy legyen lehetőség arra, hogy ha aki tud olcsóbban szerezni devizát, törleszthessen devizában – vetette fel a Fidesz ügyvezető alelnöke.

MTI-fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top