Close

Aggálytalan – Ítélet Cozma gyilkosaira

Az előre megjósolt ítélet született tegnap a Cozma-gyilkosság ügyében: a Veszprém Megyei Bíróság első fokon halmazati büntetésként életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a per két fő vádlottját.

Raffael Sándor és Németh Győző esetében a bíróság bizonyítottnak látta, hogy társtettesként felelősek több emberen elkövetett emberölés kísérletének, valamint életveszélyt okozó testi sértés kísérletének a bűntettében.

Hasonló minősítés alapján marasztalták el a harmadrendű vádlottat, Sztojka Ivánt is, aki húszéves fegyházbüntetést kapott. A per további vádlottjai – életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, illetve bűnpártolás miatt – két év nyolc hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést kaptak.

A Németh Balázs bíró által vezetett büntetőtanács jórészt a vádiratra alapozta az ítéletét, csupán részletkérdésekben tett kiegészítést a vádirathoz képest, ami azt jelenti, hogy a bíróság a legfőbb pontokon aggálytalanul bizonyítottnak találta az ügyészség álláspontját. Így például azt, hogy a 2009. február 8-án történt bűntény lehetséges indítékai közül mind a leszámolás, mind az alvilági területszerzés,mind a szerelmi féltékenység kizárható. Németh Balázs megfogalmazása szerint a Patrióta lokálban a 25 fős enyingi társaság tagjai indulatvezérelt „presztízstámadást” hajtottak végre a bár alagsorában táncoló, a helyben láthatóan tiszteletnek és szeretetnek örvendő, a tömegből kimagasló férfiakkal – a veszprémi kézilabdásokkal –szemben.

A cikk folytatása itt.

Szerző: Cseri Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top