Close

Gyurcsány: nem zavar a kisebbségi helyzet

A párton belüli vitáknak nem a nyilvánosság előtt kell zajlaniuk – hangsúlyozta a 180 percben Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila is. 

Nem lép ki az MSZP-ből Gyurcsány Ferenc – ezt a volt miniszterelnök jelentette ki a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Hozzátette: egymás között egyenesen, keményen kell beszélni, de a párton belüli vitáknak nem a nyilvánosság előtt kell zajlaniuk.  A hétvégi eseményeket értékelve Gyurcsány hangsúlyozta: a politikai viták természete, hogy valaki többségbe, más pedig, ahogy most ő, kisebbségben van, de ez nem zavarja, és azon kell dolgoznia, hogy többségbe kerüljön. A viták párton belül tartását tartotta a legfontosabbnak a 180 percben Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is, aki úgy vélte, a párt hétvégi kongresszusa egységet képviselt, korrekt, tisztességes eredményt ért el, és kirajzolta azokat a fő kereteket, irányokat, alapelveket, amelyek mentén a következő időszakban átszervezhetik életüket. A pártelnök hangsúlyozta, nem készülnek semmilyen forgatókönyvvel a demokratikus koalíció platformjának hétfői ülésén várható eredményre, kizárólag arra koncentrálnak, hogy az Orbán-kormányt 2014-ben leváltsák egy olyan szövetségi rendszer keretében, ahol az orbáni társadalom- és gazdaságpolitika veszteseivel működnek együtt.
Az őszödi beszéddel kapcsolatban Mesterházy Attila elmondta: valós bizonyítékokat szeretne a kiszivárogtatásról, ezért is semmisítette meg a Gyurcsány Ferenctől kapott levelet, és kérte fel a belügyminisztert, hogy tegyen nyilvánossá minden, ezzel kapcsolatos információt. A pártelnök felhívta Pintér Sándor figyelmét arra a lehetőségre is, hogy ha ezt nem akarja, a Nemzetbiztonsági Bizottság, ahol mindenki C-típusú átvilágítással rendelkezik, zárt ülésen adhat tájékoztatást arról, hova jutottak a vizsgálatok kapcsán. Gyurcsány Ferenc minderről úgy vélekedett, valamennyire érti Mesterházy Attila reakcióját, maga is úgy gondolja, hogy amíg nem tudni biztosat, addig nem beszélünk erről a dologról, nem vádolunk meg embereket. Hozzátette ugyanakkor: nem kérte Mesterházyt, hogy hozza nyilvánosságra a levelet, amelyben leírta, amit az őszödi kiszivárogtatásról tud, csak azt szerette volna, ha mindezt a pártelnök is tudja. Riporteri kérdésre válaszolva Gyurcsány hangsúlyozta: a nyilvánosságnak jogos igénye tudni, ki volt a kiszivárogtató, de a neve(ke)t csak akkor lehet nyilvánosságra megtenni, ha ez százszázalékosan bizonyítható is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top