Close

Gyurcsány: A Sukoró-ügy képtelenség

Politikai ügy elé nézünk, nincs kétség – állította Gyurcsány Ferenc a Sukoró-ügy kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatóján. Ez, az ő szavaival élve meccs, nem jogi kérdés; a legaljasabb politikai történések egyike az elmúlt húsz évben. Véleménye szerint az ügyészség gyanúja – a sukorói kaszinó-beruházással összefüggésben hivatali hatalommal való visszaélés – szakmailag megalapozatlan, politikailag elfogult.

A volt miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az ügyészséggel együttműködik, azonban Orbán meghosszabbított kezének tartja az eljárásban résztvevő ügyészeket.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy nem Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét – aki 2009-ben jelentette fel – tartja az ügy politikai, jogi mozgatójának, hanem a ma hatalmon levő pártot. Az LMP-t demokratikus erőnek ismeri el, „eszem ágában sincs őket bántani” – emelte ki Gyurcsány.

Bejelentette, hogy az elkövetkezendő időben nem kizárólag saját személyes ügyével kíván foglalkozni; egyrészt a baloldal átalakítását fontos feladatának tekinti, másrészt Orbán Viktor kérlelhetetlen ellenzékeként fog politizálni. Orbán hazug rendszerével kell szembeszállni, hiszen Orbán egyik riválisát kívánja börtönbe juttatni – nyomatékosította Gyurcsány. Készen áll a küzdelemre, s nem kíván mentelmi joga mögé bújni.
„Ezt a küzdelmet addig folytatom, amíg be nem bizonyosodik ártatlanságom” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top