Close

A rendesen fizetőknél is elzárták a melegvizet

Díjtartozás miatt kikapcsolták a melegvíz-szolgáltatást és a fűtést Nagykanizsán, a Kazanlak lakótelep 56 lakásos társasházában – írta a Zalai Hírlap szombaton.
A meleg vizet azokban a lakásokban is elzárták, ahol a tulajdonosok rendszeresen fizetik a költségeket. A fűtési szezon ugyan már véget ért, de a meleg víz hiánya gondot okoz.
Markotán Tibor közös képviselő a lapnak azt nyilatkozta, hogy a társasháznak szinte minden szolgáltatóval szemben több hónapos tartozása van, mert a lakók egy része nem fizette be a közös költséget. A tartozás összege megközelíti a hatmillió forintot, amit csak úgy tudnának rendezni, ha valamennyi tulajdonos egy összegben befizetne legalább 100 ezer forintot, de ekkora megtakarítása senkinek sincs.
A nem fizető lakókkal szemben már bejegyezték a jelzálogot, a jelentősebb tartozást felhalmozó tulajdonosok ügye pedig a végrehajtónál van, de mindezek rendezése több hónapig is elhúzódhat. Próbálkoztak áthidaló kölcsön felvételével, megpróbálták adósságkezelő cégeknek átadni a követeléseket, de a cégek túl kockázatosnak találták a megtérülést – olvasható a napilapban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top