Close

Orákulum-biznisz a TV-képernyőn

Közelebb hozzuk a jövőt! Ön most akarja tudni, mi fog Önnel történni holnap? Hívja Európa egyik legismertebb jósát! S közben Stella elérhető a 643-as melléken. Niki várja hívását a 861-es melléken. A jövő megismerhető! Csak egyszerűen kérdezzen rá! Mindent elárulunk, a jót és a rosszat, az örömteli pillanatokat és a tragédiákat. Ön mit szeretne megtudni? Pénz, karrier, párkapcsolat? Mindent megtudhat most azonnal, élő, egyenes adásban.

Kereskedelmi csatorna, éjszaka. Ámulok és bámulok. Vehemens, telefonálásra ösztökélő műsorvezető, mellette a „Neves Jósok Társulatának” egy prominens tagja. Tarot kártya, magyar kártya, cigány kártya. Micsoda össznemzetiség! Akkor most van rasszizmus vagy nincs?

A lényeg persze nem ez, hanem, hogy a sok magát, szerelmet, munkát, pénzt kereső naiv ember tárcsázza már végre a képernyő alján látható hosszú számsort, hiszen reményt, megváltást kizárólag így kaphat! S ki nem akar minden földi jót – ha nem is enni, mert arra már nem biztos, hogy futja, legalább arról hallani. És természetesen a szomszédos országokban élő magyar testvéreinknek is biztosítják az esélyt, hogy megtudják a tutit. A telefonszám eltérő, a hívás szintén emelt díjas.

Másik stúdióban boldogságszakértők, szellemnézők, rontáslevevők, tisztánlátók, tisztánhallók, tisztánértők (!) és egyéb modern, éteri bölcsek várják a jövőjükre kíváncsi nézők hívásait. Van pénzenergia, lehet kapcsolódni az esti szeánszhoz – gondolatban, ráadásul még személyes szerencseszám is kérhető; óhajok terén határ a csillagos ég.

Ja, hogy ennek esetleg a fele sem igaz? Mit számít? Ezzel a biznisszel mindenki jól jár; a műsorkészítő cég profitál, a TV-csatorna sem panaszkodhat, s még a betelefonáló is nyer – ha mást nem is, illúziót mindenképp. Mit neki a szolgáltatási díj ára, ha cserébe kap valakitől egy kis odafigyelést, törődést, legalább arra a néhány percre!

S ami igazán megnyugtató, az az, hogy nemcsak a késő esti órákban hívhatjuk a „szakembereket”, hanem napközben is. Örvendetes. Hála az önzetlen közreműködőknek! Namaste.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top