Close

Korszerűsítési, felújítási munkálatok a Bazilikában

A Szent István Bazilika plébánosa, Snell György kanonok év eleji köszöntő levelében tájékoztatta az érdeklődőket a Bazilikában és környékén várható fejlesztésekről.
Reményét fejezte ki, hogy már márciusban megnyitja kapuit a felújított kincstár-múzeum a templom második emeletén. Az itt kiállítandó ereklyék és műtárgyak között lesznek láthatóak azok a relikviák, amelyek Mindszenty bíboros amerikai nagykövetségen töltött idejéből valók. Be fogják mutatni az 1938-as eucharisztikus világkongresszus hatalmas méretű szentségmutatóját is.

A Bazilikát védő kőkerítés folytatásaként kovácsoltvas kerítés kiépítését tervezik. Ezáltal éjszakára zárhatóvá válik a templom körüli terasz. Sajnos a rongálók a Bazilikát sem tisztelik, ezért van szükség a kerítésre.

A kerítés felhúzását még az is indokolja, hogy egy modern felvonót kívánnak kialakítani, amely lehetővé tenné a Bazilika akadálymentes megközelítését. A meglévő mozgássérült lift gyakran meghibásodik, működése megbízhatatlan. A terv megvalósításával az idősek és a mozgáskorlátozottak az altemplom érintésével innen egy másik lifttel kényelmesen, lépcsőzés nélkül juthatnak el az épület többi szintjére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top