Close

Új törvények, változások – kormányablakok

43 új törvényt és 107 törvénymódosítást fogadott el az új kormány hivatalba lépését követően a Tisztelt Ház. EU-elnökség. Liszt év. Kettős állampolgárság. Új lehetőség a hazai vállalkozásoknak. Gázár-szabályozás. Végkielégítések. Adó-visszaigénylés. Közterületek Társasházak Hagyatéki eljárás. Harc a korrupció ellen. Hivatásos tartalékosok. Médiaszabályozás. A törvényekből 18 nemzetközi, 9 pedig Alkotmányt módosított. Tallózva közöttük, összeállításunk különlegessége: rákattintva, eredetiben olvashatóak az emlékezésre és emlékeztetésre egyaránt alkalmas törvényekre, módosításokra.

EU-elnökség

2011. január 1-jétől, soros elnökként Magyarország feladata lesz, hogy az Európai Unió napirendjén szereplő ügyeket a 27 tagállam közös érdekeinek megfelelően alakítsa. A magyar elnökség négy prioritás mentén kíván dolgozni 2011 első félévében: növekedés és foglalkoztatás az európai szociális modell megőrzéséért; erősebb Európa; polgárbarát unió; bővítés és szomszédságpolitika. (A magyar elnökség honlapja: www.eu2011.hu)

Liszt év

2011-ben ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját, az emlékév szorosan kapcsolódik az EU – elnökség ideje alatt a magyar kultúra bemutatásához. Liszt Ferencet Magyarország az első igazi európai muzsikusként kívánja bemutatni számos kulturális program keretében.

A folytatás itt olvasható.

 

Forrás: www.gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top