Close

Szegedi Csanád: A magyarság sorskérdései helyett a médiatörvénytől visszhangzik a Fidesz uniós elnöksége

Európai parlamenti képviselőként tényként kezelem, hogy sajtószabadság címén gyakorlatilag neoliberális körök szócsöveként működött az elmúlt húsz évben a média túlnyomó része Magyarországon. Mondani sem kell, hogy a nemzetközi sajtó hisztériázása sem a véleményszabadságról szól most sem, hanem arról, hogy az említett balliberális és neoliberális lobbi saját véleménymonopóliumának semmilyen vélt vagy valós korlátozását nem tűri el.

Az önmagában nem probléma, sőt üdvözlendő lenne, ha a kétharmados Fidesz-kormány leszámolna a neokommunisták vezérelte média által eddig képviselt magyargyűlölettel, de félő, hogy ebből semmi sem lesz. Inkább az MSZP-SZDSZ-t utánozva egyszerűen telerakják a sajtót lekötelezett, narancsszínű végrehajtóikkal.

Ennél is nagyobb baj, hogy a Fidesz visszaél saját választói bizalmával is, hiszen nem erre kaptak felhatalmazást, hanem arra, hogy a magyarság sorskérdéseit helyezzék középpontba. Különösen most, amikor Magyarország veszi át fél évre az EU soros elnökségét, sokkal sürgetőbb feladatai és lehetőségei volnának hazánknak. A 2011-es uniós elnökség alatt a sajtó a Benes-dekrétumoktól, a magyarellenes szlovák nyelvtörvénytől, a román hatalom magyarellenes etnikai tisztogatásaitól kellene visszhangozzon, nem a médiatörvénytől.

Orbán Viktor és Martonyi János hatalmas lehetőséget szalaszt el, hiszen már a törvény rossz időzítésével biztosították, hogy a világsajtó is Szalai Annamária viselt dolgairól szóljon például az erdélyi és délvidéki magyar területi önrendelkezés ügye és követelése helyett. Ugyanakkor fel kell tennünk a kérdést, hogy hol volt a rettegő nyugati sajtó és az Európai Unió a 2006-os szocialista vérengzések idején? A gumigolyó sortűzről, a megkínzott megemlékezőkről hallgattak, ahogy arról is, hogy a szlovák hatalom megkísérelte betiltani a magyar nyelvhasználatot a Felvidéken, a román rezsim pedig ölbe tett kézzel ücsörög az erdélyi magyar temetők feldúlása láttán. Ez Brüsszel gyakorlata, amely bármikor kész kiállni a cigánybűnözők, bevándorlók, homoszexuálisok és drogosok jogaiért, míg az ideiglenesen elcsatolt magyar területek erőszakos, a nemzetközi jogba ütköző és mai napig folyó magyartalanítása ellen egy szalmaszálat nem tesz keresztbe.

Ahogy már korábban közzétettük (http://www.szegedicsanad.eu/index.php/kozlemenyek/3168.html), Magyarországnak lehetősége volna, lett volna, hogy szembesítse Európát eme kettős mércével, hogy az eddig elhagyatott, megalázott Kárpát-medencei magyarság ügyeitől visszhangozzon Brüsszel egy fél évig, ám úgy fest, hogy a Fidesz ezt a történelmi esélyt is bűnös módon elpuskázta.

Szegedi Csanád
A Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke és EP képviselője

Forrás: jobbik.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top