Close

Miért érez Orbán Viktor felelősséget?

Nem ősségetaz a kérdés, hogy a Fidesznek mi tetszik, hanem, hogy a választópolgárok mivel bíztak meg minket – nyilatkozta csütörtökön a Hír TV Rájátszás című műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: Magyarországon egy átmeneti helyzet van, ami azért állt elő, mert az ország szabadulni akar a húsz éve fennálló átmenettől. Ahhoz hogy ezt közösen le tudjuk zárni, végre kell hajtani az új alkotmány átszervezését. A kormányfő a műsorban arról is beszélt: saját felelősségének érzi, hogy az ország jól működjön, újjá tudják szervezni, hogy az emberek úgy érezzék, a jövő nem veszélyeket, hanem lehetőségeket tartogat számukra.
 

A miniszterelnök az ország jelenlegi helyzetével kapcsolatban úgy fogalmazott: Magyarországon egy olyan átmeneti helyzet van, ami pont azért állt elő, mert szabadulni akarunk a húsz éve fennálló átmenettől. Ahhoz hogy ezt közösen le tudjuk zárni, végre kell hajtani az új alkotmány átszervezését.
Nem az a kérdés, hogy a Fidesznek mi tetszik, hanem, hogy a választópolgárok mivel bíztak meg minket – emelte ki a kormányfő.
A médiatörvényt érintően elmondta: diktatúra helyett egy demokratikus médiaszabályozást hozott létre a Parlament. Hozzátette, a médiatörvénynek nincs olyan passzusa, ami ne szerepelne valamelyik uniós állam médiatörvényében. „Ez egy európai törvény” – összegezte a miniszterelnök.
Orbán szerint minden bírálat, amely a kormányzati munkát éri, azon alapszik, hogy egy jobboldali, nemzeti elkötelezettségű párt kétharmados felhatalmazáshoz jutott. Úgy látja, ezért megijedni egy önbizalomhiányos országnak kell, mi pedig nem vagyunk azok – jelentette ki a miniszterelnök.
A nyugdíjrendszer átalakításáról úgy nyilatkozott: az a legfontosabb, hogy a nyugdíjasok járandóságát ki tudja fizetni a kormány, s a kifizetéseket a következő generációk számára is garantálni tudja, perspektívát adva ezzel a fiataloknak.
Jól járnak a befektetők
A külföldi befektetők éles szemmel figyelik Magyarországot. Aki dolgoztatni és termelni akar, nyugodtan ide hozhatja vállalkozását, mert az alacsony társasági és jövedelemadó miatt megéri – válaszolta a miniszterelnök a műsorvezető kérdésére.
Azzal a kritikával kapcsolatban, hogy a külföldi befektetők kivonulhatnak, kifejtette, hogy hazánk kiemelten támogatja a termelő, munkahelyteremtő beruházásokat. Orbán Viktor felhívta rá a figyelmet, hogy hazánk adórendszere az egyik legkedvezőbb a környezetünkben, az alacsony társasági adó és a családtámogatás is ösztönzően hathat a befektetőkre. Ugyanakkor kiemelte, céljuk a spekuláció visszaszorítása.
A magyar gazdaság áll a lábán. Az ország sokat visszanyert saját képességeiből – összegezte a jelenlegi gazdasági helyzetet a kormányfő.
Lehetőségeket tartogat a jövő
A jövedelmekkel kapcsolatban leszögezte: január elsejétől a többgyermekes családok biztosan jobban járnak. Az állami szektorban dolgozók szintén több járandóságra számíthatnak.
Az elszámoltatásokra vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: a kormánybiztosok célja, hogy segítsék az igazságszolgáltatást, de annak szerepét nem vehetik át.
Orbán Viktor az elkövetkező évek kapcsán azt mondta: saját felelősségének érzi, hogy az ország jól működjön, újjá tudják szervezni, hogy az emberek úgy érezzék, a jövő nem veszélyeket, hanem lehetőségeket tartogat számukra.
gondola.hu-fidesz.hu, MNO
 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top