Close

Mesterházy: 2011 a csalódások éve lesz az országnak

Mesterházy Attila szerint az MSZP számára az építkezés éve lesz a következő esztendő, amely „kutya kemény” munkát igényel, de eredményeként a párt választható alternatíva lesz a Fideszből kiábrándultak számára is. A szocialista pártelnök az MTI-nek adott interjújában úgy vélekedett: 2011 az országnak a családódások éve lesz, mert jövőre a maradék illúzió is szertefoszlik és az emberek megtapasztalják, hogy a Fidesz átverte őket. Az MSZP frakcióvezetőjének értékelése szerint a Fidesz a hatalomgyakorlásban arrogáns és cinikus, a kormányzásban dilettáns, valamint folyamatosan korlátozza a demokráciát, a szabadságot, a jogállamot. Hozzátette: a kormányzópárt intézkedései igazságtalanok is.
 

 
Mesterházy Attila bírálta a Fideszt azért, mert fellép minden olyan szervezettel, testülettel szemben, amelyek bármilyen módon kritikát mernek megfogalmazni a kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban, és meg akarja semmisíteni a MSZP-t is.
 
Úgy fogalmazott: kíváncsian várja, mikor nyúl hozzá a kormányzat a gyülekezési joghoz, hiszen az emberek most már pártoktól függetlenül is szerveznek tiltakozásokat a kabinet tevékenysége ellen.
 
A szocialista politikus szerint a Fidesz nagyon határozott és céltudatos a hatalma bebetonozása érdekében. Látszik, hogy ezen sokat gondolkodtak az elmúlt két évben, megdöbbentő ugyanakkor, hogy mennyire nem voltak felkészülve a kormányzásra – fűzte hozzá.
 
Meglepőnek tartja, hogy a kormánynak nincs reális és józan megoldási javaslata az ország előtt álló kihívásokra, sőt sokat rontott az Magyarország helyzetén. Példaként a jövő évi igazságtalan költségvetést, a gazdagoknak kedvező adórendszert és a nyugdíjrendszer szétverését említette. Megerősítette, hogy az MSZP nem támogatja a jövő évi büdzsét és azt is, hogy ha a pártnak lehetősége lesz rá, visszaadja minden magánnyugdíj-pénztári tagnak a nyugdíjjogosultságot.
 
Úgy látja: a jövő évben a csalódottság tovább fokozódik majd, az emberek a maradék illúziója is szertefoszlik és megtapasztalják, hogy a Fidesz átverte őket.
 
A pártelnök úgy vélekedett, az MSZP-nek nagyon nehéz éve volt, mert két nagy választási vereséget is elszenvedett, de mostanra már túl van a sokkon. Kijelentette, a szocialista párt teljesítette a kitűzött stratégiai célokat: nem szakadt szét a parlamenti választások után, az önkormányzati választáson pedig minimálisan javított is a tavaszi eredményén és ezzel stabilizálta a párt támogatottságát, s bebizonyította, az MSZP az ellenzéki politika fő pillére. Hozzátette: elkezdődött az ellenzéki munka újjászervezése és a pártépítés is.
 
Hangsúlyozta: az MSZP számára 2011 az építkezés éve lesz, ami „kutya kemény”, nehéz munkát igényel.
 
Szavai szerint a következő hónapokban folytatódik az a folyamat, amelyben a választók kezdenek elpártolni a kormánypártoktól. Normálisnak és természetesnek tartja, hogy ezek az emberek először a bizonytalanok táborát erősítik, és csak később keresnek új pártot maguknak. Az MSZP-nek 2012-re olyan állapotba kell kerülnie, hogy választható alternatívát kínáljon – közölte.
 
Mesterházy Attila ezzel összefüggésben arról számolt be: parlamenti folyosói pletykák szerint a Fidesz gondolkodik rajta, hogy az alkotmány elfogadása után előre hozott választásokat tartsanak, ezért fel kell készülniük egy esetleges 2012-es választásra is.
 
Az ellenzéki politikus a következő hónapok fontos feladatai között említette, hogy összegyűjtsenek több százezer aláírást az MSZP által kezdeményezett petícióhoz. Az MSZP képes arra, hogy sikerre vigyen más, ehhez hasonló akciókat is – szögezte le.
cimkék: Mesterházy, interjú
mszp.hu
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top