Close

Reformterv a BKV problémájának megoldására

t
Pillanatnyilag nincs elegendő forrás a négyes metró Keleti pályaudvar és Bosnyák tér közötti szakaszának megépítésére – erősítette meg a Világgazdaság értesüléseit a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Tarlós István, Budapest főpolgármestere.
 

Tarlós István ugyanakkor leszögezte: ez a szakasz is el fog készülni, a kérdés csupán annyi, hogy a munkálatoknak neki tudnak-e állni 2014 előtt vagy nem.
Budapest főpolgármestere a Ma Reggelben az Alstrom-szerződéssel kapcsolatban azt mondta, mindenképpen az egyezségre törekednek. Mint fogalmazott, Budapestnek az kerülne nagyon sokba, ha nem sikerülne megegyezni a vállalattal. Mint mondta, az elkészült szerelvényeknek szakhatósági engedélyt, úgynevezett vasúthatósági engedélyt kell kapniuk, ennek hiányában nem közlekedhetnek, és nem veszi át azokat a BKV. Mint fogalmazott, bár a metrókocsikat két év késéssel gyártották le, ha azokat a főváros nem veszi át, „az elég komoly eset”. A 168 óra munkatársának kérdésére válaszolva elmondta: volt is, és van is diplomáciai segítség a háttérben, de remélik, hogy erre nem lesz szükség.
Tarlós István szerint a főváros kritikus helyzetének kezelésének egyik fő feltétele a BKV „bedőlésének” megakadályozása, ehhez pedig állami segítségre lesz szükség. A héten küldik meg a nemzetgazdasági miniszternek az elkészült reformtervet, amely hosszútávú megoldást jelenthet a közlekedési vállalat problémájára.
hirado.hu-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top