Close

Kölcsönkutyák lelki segélyként

Magyarországon egyedülálló akcióval igyekszik boldogabbá tenni a magányosok számára az ünnepet a Rex Kutyaotthon Alapítvány: a Négylábú-szeretet futárok elnevezésű kezdeményezéssel gazdira váró, nyugodt menhelyi kutyákat és macskákat juttatnak el a befogadást vállalókhoz.
 

 
Az alapítvány karácsony idejére gondoskodik a befogadott állatok élelmezéséről is. A szervezők nem titkolt reménye, hogy az együtt töltött idő alatt életre szóló barátságok köttetnek befogadó és befogadott között, és az együttlét nem ér véget az ünnepek elmúltával.
A kutyaotthon tapasztalatai szerint a menhelyre került idősebb állatoknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra, holott jól szocializáltak és gyakran alapfokú kiképzésben is részesültek. A december közepén indult kezdeményezéssel elsősorban ezeknek az idősebb kutyáknak és macskáknak szeretnének lehetőséget biztosítani, hogy új otthonra találjanak – olvasható a Rex Kutyaotthon Alapítvány közleményében.
Az alapítványtól 2010 folyamán több mint 300 kutyát, közel 80 macskát és 7 tengerimalacot fogadtak örökbe, jelenleg 111 kutya és 16 macska várja az Állatszigeten új gazdiját. 
 
 STOP Forrás: MTI
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top