Close

Bronzérmes aranyvasárnap

Két bronzéremmel búcsúzott a magyar válogatott a dubaji rövidpályás úszó világbajnokságtól. A zárónapon Cseh László 200 méter pillangón, míg Gyurta Gergely az 1500 méteres gyorsúszás fináléjában ért harmadikként a célba. A magyar csapat három éremmel zárta a dubaji utat, előbbi két versenyzőhöz Gyurta Dániel csatlakozott egy ezüstéremmel, amit 200 méter mellen szerzett. 

Olimpiai ezüstérmes úszónk Cseh László, óriásit küzdött a 200 méteres vegyes-úszás fináléjában. Fő száma, vagyis a 400 vegyes nem úgy sikerült, ahogyan azt elképzelte, így nemcsak magának, hanem a közönségnek, no meg a vetélytársaknak is bizonyítani akarta tehetségét. Megkétszerezett erővel kezdte a pillangót, s végig jól tartotta magát az élbollyal. Az utolsó ötven méteren még remény volt az aranyérem megszerzésére is, azonban a brazil Kaio de Almeida és a dél-afrikai Chad Guy Bertrand Le Clos jobb benyúlásának köszönhetően „Európa királya” visszacsúszott a dobogó harmadik fokára. Az első és a harmadik között mindössze 0.11 másodperc volt, ami azt jelenti, hogy ha Cseh tesz még egy aprócska tempót, talán meg van az első hely. Ennek ellenére nincs miért szégyenkeznie a 25 esztendős úszónak, hisz egész évben erőn felül teljesített, emlékezzünk csak a nyári nagymedencés Európa-bajnokságra, ahol mindkét vegyes számában diadalmaskodott. 
Cseh Laci harmadik helye után, Gyurta Gergely bronzérme minden magyar szurkolót örömre derített. Természetesen nem akarjuk ledegradálni vegyes-úszónk sikereit, de az ifjabbik Gyurta fivér bronzérmére nem sokan tettek volna nagyobb összeget a fogadóirodáknál. Elég csak annyit mondani, hogy a 19 esztendős Gyurta „Gege” ámulatba ejtő úszással utasította maga mögé Európa (eddigi) legjobbját, az olasz Federico Colbertadót. A Jövő SC versenyzője 700 méternél ritmust váltott és sokáig vezetett is a futamában, de az utolsó métereken a dán Glaesner leelőzte. Bár a szám egyeduralkodója, a tunéziai olimpiai bajnok, Usszama Melluli délelőtt úszott, időeredménye megközelíthetetlennek bizonyult a délutáni 1500-asok számára. Így Gyurta Gergely bronzérmesként végzett, s életében először felállhatott a világbajnoki dobogóra. A két Gyurta, a magyar úszó csapat érmeinek két harmadát szerezte Dubajban, s biztosak lehetünk benne, hogy nem utoljára ünnepeltek együtt a testvérek…
FÉRFI 200 M PILLANGÓ, DÖNTŐ 
1. Chad Guy Bertrand Le Clos (dél-afrikai) 1:51.56 
2. Kaio de Almeida (brazil) 1:51.61
3. Cseh László (magyar) 1:51.67

FÉRFI 1500 M GYORS, DÖNTŐ 
1. Uszama Melluli (tunéziai) 14:24.16 
2. Mads Glaesner (dán) 14:29.52 
3. Gyurta Gergely (magyar) 14:31.47

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top