Close

A világ legdrágább karácsonyfája

13 méter magas, közel 200 drágakő díszíti.
13 méter magas, a díszítéshez pedig közel 200 drágakövet és sok-sok ékszert használtak fel. Ezek a legfőbb tudnivalók a világ legdrágább, legfényűzőbb karácsonyfájáról, ami több mint két milliárd forintot ér.
 

Néhány éve, esetleg évtizede a fenti cím láttán valószínűleg Párizs, New York vagy Róma jutott volna eszünkbe, de ma már más szelek fújnak. A legdrágább karácsonyfát természetesen a Közel-Keleten kell keresni, konkrétabban Abu-Dzabiban. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa egyébként is híres a fényűző épületeiről, szállodáiról, az egyik luxushotelben felállított gigafenyő révén pedig tovább öregbítik hírnevüket.
Hans Olbertz, az Emirates Palace Hotel igazgatója büszkén mutatta be az épület egyik dísztermében felállított 13 méter magas monstrumot az újságíróknak. Állítása szerint a karácsonyfa teljes értéke 11,4 millió dollár, azaz több mint 2,3 milliárd forint. Ez annak köszönhető, hogy a szokásos karácsonyfadíszek, boák, masnik és lámpafüzérek mellett igazi fülbevalókkal, nyakláncokkal és más ékszerekkel dekorálták ki. A méregdrága kiegészítőket rendelkezésre bocsátó Style Gallery tulajdonosa szerint összesen 181 drágakő (gyémánt, smaragd, zafír és gyöngy) díszíti az egyedülálló alkotást. Az MSN.com azt írja, csak maga a műfenyő is megér 10.000 dollárt.
karacsony.hu
mozaik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top