Close

Gazdaságélénkítő önkormányzati program indul Zalaegerszegen

Zalaegerszegen jövőre elindul a Deák Ferenc Gazdaságélénkítő Program, amelyre 200 millió forintot szán 2011-ben a zalai megyeszékhely önkormányzata – közölte pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
 
 
 

 
Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) a közgyűlés csütörtöki döntését ismertetve elmondta: a zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt.-n keresztül az önkormányzat időlegesen kisebbségi tulajdonrészt szerez azokban a kis- és középvállalkozásokban, amelyek pályázni szeretnének az Új Széchenyi Terv programjaira, de nem rendelkeznek elegendő önerővel. A program részleteit februárra dolgozza ki az önkormányzat.
A város közgyűlése elfogadta az idei első háromnegyed év gazdálkodásáról szóló beszámolót és a jövő évi költségvetési koncepciót is, s ez utóbbi 14,5 milliárd forintos induló főösszeget tartalmaz. A 2011-es évben minimális mozgástere van az önkormányzatnak, ezért inkább az elmúlt évekről áthúzódó városrehabilitációs fejlesztésekre van lehetőség. A polgármester hozzátette azt is, hogy az idén még mintegy 500 millió forinttal csökken a város iparűzésiadó-bevétele, de jövőre már 300 milliós bevételnövekedésre számítanak, ami azt mutatja, hogy a város gazdasága ismét gyarapodik.
Balaicz Zoltán alpolgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a város támogatja azt az elképzelést, amely szerint a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi intézete önálló főiskolai karrá váljon. A zalai megyeszékhelyen 1970 óta működő intézmény átalakulásához három éven át összesen több mint 70 millió forintos támogatást nyújt a város.
(MTI-fidesz.hu)
belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top