Close

A Fidesz-frakció hétfőn tárgyalja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát

Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatáról hétfőn dönt a Fidesz-frakció, a határozat kötelező lesz a frakciótagok számára. Az MTI kérdésére Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke azt mondta: következő ülésén, hétfőn dönt a képviselőcsoport Rogán Antalnak arról az alkotmánymódosítási javaslatáról, amellyel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát emelnék az alaptörvénybe. A sajtófőnök felhívta a figyelmet: a frakció döntése kötelező lesz a képviselők számára. Nagy Anna kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta, és úgy döntött, nem támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát.
 

 
Közölte, az új alkotmányozási folyamatban kell megvitatni azt, hogy az NMHH rendelkezzen-e rendeletalkotási joggal. Az MTI azon kérdésére, egyeztettek-e Rogán Antallal a javaslata sorsáról, a kormányszóvivő úgy válaszolt: biztos benne, hogy az egyeztetések folynak, hiszen a demokrácia „diskurzív műfaj”.
Az MTI-nek a hírre reagálva Rogán Antal úgy nyilatkozott: a kormány döntéséről még nem tájékoztatták.
A Fidesz gazdasági kabinetvezetője hozzátette: tekintettel arra, hogy a frakció hétfőn a benyújtást támogatta, mindaddig, amíg a képviselőcsoport másként nem dönt, fenntartja indítványát.
MTI-gondola.hu
kép: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top