Close

A Dunába vezetik a belvizet

A Dunába vezeti a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 1730 négyzetkilométernyi területről a belvizet, hogy csökkentse az elöntött terület nagyságát.
 

Az igazgatóság szerdai közleménye szerint erre a Ráckevei-Duna vízszintjének alacsonyan tartása ad lehetőséget, a szúnyogi szivattyútelepet pedig folyamatosan üzemeltetik. Az elmúlt napok hideg időjárása, valamint a minimális csapadék miatt a belvízzel elöntött területek nagysága az igazgatóság területén nem emelkedett, továbbra is 61 négyzetkilométer van víz alatt.
A Ráckevei-Duna mentén másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben. Az elöntések nagy része továbbra is a mélyen fekvő területeket érintik (Ráckeve, Dömsöd, Apaj, Kiskunlacháza, Makád), de jelentős elöntések vannak a fennsíki területen, Dabas-Ócsa térségében is.
Folytatja az igazgatóság a szivattyúzást a ráckevei, szigetbecsi és dömsödi telepeken, csak kedden 83 ezer köbméter vizet emeltek át, a csatornák vízszintje emiatt folyamatosan csökken. Az igazgatóság területén árvízvédelmi tevékenység nincs.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top