Close

Török Zsolt: december 13-a a jövő nemzedékek „gyásznapja”

Török Zsolt szerint a jövő nemzedékek „gyásznapja” december 13-a, mert azon a napon fogadta el az Országgyűlés kormányzati többsége a „nyugdíjeinstand-törvényt”. Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelte, hogy a rendszerváltás után húsz évvel „sírba tették” a fiatal nemzedékek jövőjét. A tájékoztató kezdetén Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő egy fekete zászlót lógatott ki az Országház egyik erkélyéről. Török Zsolt hangsúlyozta: december 13-a szomorú nap, mert egy törvénnyel ellopták több mint hárommillió ember biztos időskorhoz való jogát.
 

 
Véleménye szerint a kormányzat „erőszakos cselekedete” nem maradhat szó nélkül, január 31-ig még sokan jelezhetik, hogy nem lépnek át az állami nyugdíjrendszerbe, és addig még nemzetközi szervezetek is véleményt mondhatnak a kialakult helyzetről.
Kitért arra: az Európai Unió illetékes szervei jelezték, hogy elítélik azt, ha valaki a háztartások magán megtakarításait ilyen módon „lenyúlja”. Hozzátette, jövőre valószínűleg szankcionálni is fogják ezt.
A szóvivő úgy látja: a magánnyugdíjpénztárak vezetőinek a következő napokban büntetőfeljelentést kell tenniük az őket ért rágalmak miatt, mert ha ezt szó nélkül hagyják, akkor csődbe mennek. Ha pedig valaki tud arról, hogy a vezetése alatt álló cég felszámolás alá kerül és nem tesz ellene semmit, az a jelenlegi törvények szerint büntetendő cselekedet – tette hozzá.
cimkék: Szanyi Tibor, Török Zsolt, nemzeti gyásznap, magánnyugdíjpénztárak
mszp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top