Close

Pörzse és Novák kezdeményezésére korlátozzák a bűnügyi híreket a kereskedelmi tévékben

Legfeljebb a műsoridő húsz százalékában lehet majd bűnügyi híreket adni a kereskedelmi tévék híradóiban, miután a parlament hétfőn elfogadta az erről szóló jobbikos módosító indítványt. Novák Előd és Pörzse Sándor indoklása szerint a cél az, hogy a csatornák ne tudjanak „a bulvárhírek szintjére züllesztett bűnügyi tematikájú híranyagokkal kibújni” kötelezettségük alól.
 

Novák Előd és Pörzse Sándor javaslatát a parlament 298 igen szavazattal, 56 nem ellenében, egy tartózkodás mellett hagyta jóvá hétfőn. Megszavazta a módosító indítványt a Fidesz, a KDNP, valamint a Jobbik képviselői, és támogatta több független képviselő is, köztük Szili Katalin egykori szocialista politikus. Ellenezte a javaslatot az MSZP és az LMP, de az utóbbi frakcióvezetője, Schiffer András tartózkodott.
Az indítványban kimondott korlátozás az RTL Klub és a Tv2 reggel hét óra és fél kilenc közötti, valamint este hat és kilenc óra között sugárzott hírműsoraira vonatkozna, és kiterjedne a Neo FM és a Class FM reggel fél hét és fél kilenc közötti hírműsoraira is. A két jobbikos képviselő a javaslatát azzal indokolta, hogy a nagy befolyásoló erővel rendelkező médiumok ne tudjanak „a bulvárhírek szintjére züllesztett bűnügyi tematikájú híranyagokkal kibújni” a törvényjavaslatban meghatározott kötelezettségeik alól. Mint írták, a bűnügyi tematikájú hírek túlsúlya „a társadalomra kifejezetten depresszív, félelemkeltő és negatív hatással bír”.
origó – jobbik.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top