Close

Interpellációk, kérdések – Ablakon kidobott tízmilliárdok?

Miért aktív tettestárs a kormány a teljes magyar média pártállamosításában? Hogyan látja a Külügyminisztérium az elmúlt nyolc év esetleges kormányzati visszaéléseit? Hogyan kívánja a kormány biztosítani a békés társadalmi együttélés megvalósulását? A helyi gazdaságot fejleszti-e majd a kolontári katasztrófát követő mezőgazdasági rekultiváció? Hogy épülhet új szénerőmű a Mátra közepén? A kormány átveri Európát? A globális futószalag győz, vagy a hamburgeradó tervezete? A köztisztviselőket kirúgják ugye? Miként segítik az art mozik működését? Utánam a jégözön, avagy az ígéret szép szó?
 

 
 

MOTTÓ: Biztosak lehetünk benne: hétfőn sem fukarkodnak az interpellációkkal és kérdésekkel a képviselők. Egyszerű műfaj: elmondják, felolvassák, a kérdéseket, a válaszokat. Hangzatosan üzenetek váltják egymást. Az ellenzék ostorozza az új kormány tetteit, a kormány jelesei pedig emlékeztetve a kártevő múltra, a szebb jelenről és a még szebb jövőről elmélkednek. Időnként folyamatos a zaj, az elnök csenget, majd minden párt elégedetten megtapsolja a maga szószólóját. Így történik, mindig így történik…

INTERPELLÁCIÓK

 

 

 

MANDUR LÁSZLÓ, (MSZP): „Miért aktív tettestárs a kormány a teljes magyar média pártállamosításában?” címmel – a nemzeti fejlesztési miniszterhez.
GRUBER ATTILA, (Fidesz): „Hogyan látja a Külügyminisztérium az elmúlt nyolc év esetleges kormányzati visszaéléseit?” címmel – a külügyminiszterhez.
BERTHA SZILVIA, (Jobbik): „Hogyan kívánja a kormány biztosítani a békés társadalmi együttélés megvalósulását?” címmel – a nemzetgazdasági miniszterhez.
SZABÓ REBEKA, (LMP): „A helyi gazdaságot fejleszti-e majd a kolontári katasztrófát követő mezőgazdasági rekultiváció?” címmel – a vidékfejlesztési miniszterhez.
IVÁDY GÁBOR, (Független): „Hogy épülhet új szénerőmű a Mátra közepén?” címmel – a vidékfejlesztési miniszterhez.
TUKACS ISTVÁN, (MSZP): „Egy parlamenti határozat margójára!” címmel – a nemzetgazdasági miniszterhez.
MOLNÁR CSABA, (MSZP): „A kormány átveri Európát?” címmel – a külügyminiszterhez.
FERENCZI GÁBOR, (Jobbik): „Miért nincs igazságszolgáltatás az iszapkatasztrófa károsultjai számára?” címmel – a nemzeti fejlesztési miniszterhez.
Z. KÁRPÁT DÁNIEL, (Jobbik): „A globális futószalag győz, vagy a hamburgeradó tervezete?” címmel – a nemzetgazdasági miniszterhez.
KÉRDÉSEK
NYAKÓ ISTVÁN, (MSZP): „A köztisztviselőket kirúgják ugye?” címmel – a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez.
GYENES GÉZA, (Jobbik): „A közszférában várható nettó jövedelem csökkenések kormány általi kiegészítése, hogyan fog zajlani az egészségügyben? Kizárólag csak a közalkalmazottakra, köztisztviselőkre vonatkozik-e, vagy kiterjed ugyancsak közfeladatot ellátó, de a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó egészségügyi dolgozókra, illetve a vállalkozóként tevékenykedő, közismerten alulfinanszírozott háziorvosokra is? A szükséges forrás a költségvetési tv. mely fejezetében került beterjesztésre?” címmel – a nemzeti erőforrás miniszterhez.
LUKÁCS LÁSZLÓ, (Fidesz): „Miként segíti elő a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az art mozik működését?” címmel – a nemzeti erőforrás miniszterhez.
SCHEIRING GÁBOR, (LMP): „Ablakon kidobott tízmilliárdok: miért támogatja a kormány az adófizetők pénzéből a jómódú külföldi utasok súlyosan környezetszennyező repkedését a Malévon keresztül?” címmel – a nemzeti fejlesztési miniszterhez.
VADAI ÁGNES, (MSZP): „200. évforduló?” címmel – a külügyminiszterhez.
SZABÓ IMRE, (MSZP): „A kormány újabb támadása a közszféra ellen? – Veszélyben a hatósági intézményrendszer működése?” címmel – a nemzetgazdasági miniszterhez.
ENDRÉSIK ZSOLT, (Jobbik): „Utánam a jégözön, avagy az ígéret szép szó?” címmel – a vidékfejlesztési miniszterhez.
FARKAS GERGELY, (Jobbik): „Mit kíván tenni a lomtalanítás ürügyén keletkezett utcai szeméttelepekkel?” címmel – a vidékfejlesztési miniszterhez.
Bartha Szabó József
gondola.hu
belföld
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top