Close

Harmadfokú készültség van a Szamoson és a Krasznán

Harmadfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe a Kraszna és a Szamos két-két szakaszán szombaton – közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. A Szamos vízszintje fokozatosan emelkedett az elmúlt néhány órában, a folyón 16 órakor Tunyogmatolcsnál 638 centimétert mértek, a Kraszna kocsordi szakaszán pedig 587 centimétert mutat a vízmérce. A vízfolyások torkolati szakaszain – a tiszai visszaduzzasztás miatt – harmadfokú készültséget rendeltek el – mondta Kató Sándor, a nyíregyházi vízügyi szervezet védelemvezető-helyettese.
 

A Tiszán jelenleg Vásárosnaménynál tart az árhullám; itt 16 órakor 888 centiméteren állt a folyó vízszintje, ami egyelőre elmarad az eddigi legnagyobb, 934 centiméteres vízállástól.
A folyó az előrejelzések szerint 900 centiméter körül tetőzik a beregi városnál – tette hozzá a védelemvezető-helyettes. A védvonalakon harmadfokú készültséget rendeltek el, míg a Záhony alatti szakaszokon várhatóan szombat éjszaka lép életbe a másodfokú készültség.
A belvízi készültségekben egyelőre nem történt változás: a megye tizenkét belvízvédelmi szakaszából négyben harmadfokú, nyolcban pedig másodfokú készültség van érvényben.
MTI-gondola.hu
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top