Close

Folyamatos a hóeltakarítás a főútvonalakon

Folyamatos a sózás, a hóeltakarítás az ország főútvonalain a havazás által érintett területeken, így Budapesten is. Az Útinform szombat délutáni tájékoztatása szerint Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye szinte teljes területén, Pest megyében, továbbá a Dunától keletre eső országrészekben változó erősséggel havazik. A főutak a sózás és a hóeltakarítás következtében latyakosak Mosonmagyaróvár, Tatabánya és Vác térségében, Szentes környékén havasak, máshol nedvesek. A mellékutak havasak, hókásásak, Sarkadnál pedig jégbordásak.
 

Csapadékmentes területek csupán a Nyugat-Dunántúlon és a keleti megyékben vannak. A látási viszonyok általában jók, azonban a sűrű hóesésben csökken a belátható útszakasz hossza.
Vizelyi Márta, a Fővinform munkatársa azt mondta: Budapesten folyamatosan takarítják a havat a főutakról és a közösségi közlekedési útvonalakról, amelyek így vizesek, latyakosak. Minden BKV-járat tud közlekedni, nagyobb késések sincsenek.
A gépek a mellékutcákba csak akkor tudnak eljutni, ha elállt a havazás, ezért ezek havasak, csúszósak, főként a budai hegyekben és a külső területeken.
MTI-gondola.hu
belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top