Close

MSZP: Nem gyermekbarát a jövő évi költségvetés

Kormos Kata az új alkotmány tervezetének egy mondatára utalva („Alapvető emberi jogként minden ember életét fogantatástól kezdve védelem illeti meg.”) elmondta, a dokumentum az eddiginél szigorúbban védené a magzati életet.

 A szóvivő úgy látja, hogy a Fidesz és a KDNP eltérően értelmezi a fenti mondatot, és arra kérte a kormányzó pártokat, hogy tegyék egyértelművé olvasatukat.

 

„A magzati élet és a megszületett emberi élet joga közé nem tehető egyenlőségjel” – fogalmazott Kormos Kata, majd hozzátette: az MSZP tiltakozik az ellen, hogy az új Alkotmányba olyan megfogalmazások kerüljenek, amelyek lehetővé teszik a művi terhességmegszakítások korlátozását.

 A Magyar Szocialista Párt a nem kívánt terhesség megelőzésében látja a megoldást. A felvilágosítás, a fogamzásgátló gyógyszerek árának csökkentése a helyes út ? fogalmazott.

 „Egy nő két dologért tesz meg mindent: azért, hogy legyen gyermeke és azért, hogy ne legyen” – jelentette ki a szóvivő.

 Török Zsolt, az MSZP másik szóvivője úgy vélekedett, hogy stabil gazdaságpolitikával, megfelelő intézményrendszerrel és megfelelő állami támogatások rendszerével lehet gyermekvállalásra ösztönözni a családokat.

 A szóvivő szerint a jövő évi költségvetés nem gyermekbarát, hiszen nem emelkedik a családi pótlék, nem növekednek a gyermekintézményi normatívák, miközben drasztikusan – akár 10-50 százalékkal – növekedik a gyermekétkeztetés térítési díja.

 Luxusra, miniszterek és állampolgárok adócsökkentésére van pénz. Olyan családi adókedvezményre, amely a miniszterek és államtitkárok számára havi 300-400 ezer forintos többletbevételt eredményez, van pénz. Ezzel szemben a minimálbéresek, az átlag alatt keresők nem tudják igénybe venni megfelelő mértekben a családi adókedvezményt – jelentette ki Török Zsolt.

 Az önkormányzatoktól pénzt vesz el a kormányzat, így drágítva a gyermekétkeztetést, miközben megyei főispánokra talált forrást, mintegy 80 milliárd forintot – zárta a sajtótájékoztatót a szóvivő.

 

Forrás: MSZP.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top