Close

„Sent len”

A Hotel Oriental szeretettel meghívja Önt és kedves barátait Denshchikov Volodymyr Anatolevics  ukrán, szimferopoli „makramé-kollázs-ikonkészítő” művész, rendező, a „Nemzet Színésze” ikontárlatának megnyitójára, 2010. december 9-én (csütörtök) 14 órára.
 
1135 Budapest, Fáy u.. 61.

  
A vendégeket köszönti:
TÓTHFALVI RÉKA 
igazgató.
A rendezvényt megnyitja:
 
MUSKA JURIJ
UKRÁN NAGYKÖVET
A tárlatot megnyitja:
GLADKYKH NADIYA, 
a Krimi Magyar Társaság elnöke
A rendezvény háziasszonya:
SIMON M. VERONIKA
Munkácsy-érmes festőművész
Szervező: Magyar Ari
A rövid műsorban közreműködnek:
Magyar Ari költő
Molnár József a „Virtuóz cigányzenekar”-ral,
valamint
Enyedi Béla daltulajdonos.
 
A tárlat a Körösi Csoma Sándor teremben tekinthető meg 2010. 12. 09. – 2010. 12. 15. között.
Telefon: 06 1 239 2399.
 
 „SENT LEN” 
A kiállításon 12 alkotást  mutatatnak be,  amelyek a világon egyedülálló, egyedi technikával készültek.  DENSHCHIKOV képeket és ortodox ikonokat „rajzol” lencérnával. Makramé-kollázs technikában több mint 30 éve alkot. VOLODYMYR több technikát használ egy műtárgy elkészítésénél, ezzel új típusú ikont hozott létre. Úgy, hogy a szentek kezeit és arcait a művész vászonra olajfestékekkel festi meg, a kép többi részét és a szentek ruházatát 0, 5-6 mm-es lencérnából készíti el.
 
Mindegyik csomó kötött, horgoló-, kötőtű, más technikai eszköz nélkül. Ilyen módon, a mintázat milliméterenként vastagodik.
DENSHCHIKOV VOLODYMYR minden műtárgya egy példányban készül, ebből néhány darab kézimunkaanyagból van, melyekre patentot rakott.  Minden munkájában néhány millió csomó is lehet, és hónapokig dolgozik a műveken a mester. Az egyik utóbbi munkája – St. Jótékony Fejdelem Alexander Nevszkij ikon. Több mint 9, 5 millió csomóból áll, és 14 hónapig alkotta a művész.
 
Szimferopoli Krimi Lázár Fejedelem és Püspöki Hivatal szerint DENSHCHIKOV VOLODYMYR ikonjai az egyház kánonja szerint készültek. Az igazi művészetet szeretők rajongnak értük. Nem véletlen, hogy DENSHCHIKOV ikonjai Ukrajnában, Oroszországban, Csehországban, Magyarországon, Németországban, Egyesült Államokban és Kirill Orosz Patriarchnál találhatóak és kiállításon voltak Németországban, Ukrajnában, Oroszországban és Krímben.
 
DENSHCHIKOV VOLODYMYR Ukrajna kiváló művésze, Krimi Autonóm Köztársaság Érdemes Művésze, Krimi Autonóm Köztársaság díjjazottja (a dekoratív- művészetben), 2009-ben kapta meg a szerkesztő, művész-rendező címet. A Krími Akadémiai Orosz Dráma Gorkij nevű Színházának színésze bámulatos világban él, ahol a szentek képmásai csodálatos formában jelennek meg köszönve azt az oly egyszerű, de „élő” len cérnának.
DENSHCHIKOV VOLODYMYR 1952. július 01-jén születet Kijevben, tudós családban. 1974-ben  fejezte be tanulmányait a Kijevi Kárpenko-Kárij nevű Színházi egyetemet drámai mozi és színházi művész szakán. 1975-2007-ig Krími Akadémiai Orosz Dráma Gorkij nevű Színházának színésze. Eljátszotta a Bulgakov „Mester és Margaréta” kondurtol szerepétől – a Fedor Cárig a Tolsztoj „Fedor Ivánics Cár”-ig rengetek szerepet.  2006-ban kapta meg az Ukrajna Népművésze címet. 2008–ban a Krími Autonóm Köztársaságnak Érdemes Művésze, 2009-ben a Krími Autonóm Köztársaságnak Állami Díjával tüntették ki.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top