Close

Üres Facebook – Tiltakozás a kommunikációról szóló törvénytervezet ellen

A közösségi portálon az alábbiak olvashatók: 
A decemberben parlament elé kerülő, a médiaszolgáltatásokról és a kommunikációról szóló törvénytervezet totális ellenőrzést biztosítana a Médiatanácsnak, és rajta keresztül a kormányzatnak az elektronikus, internetes és nyomtatott sajtó felett. Ezzel Magyarországon 2011. január 1-jén megszűnne a sajtószabadság. Vele együtt lehetetlenülne el a vélemény és a szólás szabadsága is. Tiltakozunk, és követeljük a törvénytervezet visszavonását.” (Narancs XXII. évf. 48. szám /2010.12.02./ – 2010-12-02)
Az Internet, a Facebook is a média része. Tiltakozzunk együtt a médiaszolgáltatásokról és a kommunikációról szóló törvénytervezet ellen!
December 6. és 13. között cseréld Te is ,,üresre” profilképedet, így csatlakozva a hazai nyomtatott sajtó azon képviselőihez, akik üres címlappal protestálnak.
A demonstráció akkor válik demonstrációvá, ha a profilképek valóban ,,üresek” lesznek. Ha valakit zavar, hogy egy ,,nagy fehér semmi” látszik a profilján, azt ajánlom, válasszon a rengeteg, kommentként beillesztett kreatív, alternatív megoldás közül (pl: fehér alapon valamilyen felirat stb.) vagy fehér helyett használjon egy szürkés, ,,kvázi-fehér” árnyalatot. A fantomképes megoldás azonban nem túl szerencsés, ezzel inkább azt üzeni a felhasználó, hogy nincs fotója magáról, és eddig is nagyon sok ilyen volt látható a Facebookon, nem tartalmaz plusz üzenetetmint ,,közösségi tett”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top