Close

Jobbik az egekbe szökő üzemanyagárak ellen

Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője mai sajtótájékoztatóján az üzemanyag árának emeléséről beszélt és ismertette pártja álláspontját is. Emlékeztetett arra, hogy 2010 januárjában az előző kormány alatt újabb jövedéki adóemelés sújtotta a fogyasztókat, amely ellen az akkor még ellenzékben lévő Fidesz tiltakozott, követelve az adóteher csökkentését.
 

 
A szóvivő a Jobbik javaslatát ismertetve elmondta, hogy a kormányzat a januárban tett fideszes javaslatot vegye alapul annak érdekében, hogy a fogyasztóknak és kis-és középvállalkozások terheit mérsékelje. A csökkenést nem akadályozza semmilyen nemzetközi szerződés, tehát van mozgástér ebben a kérdésben. Ráadásul a térségben itt van a legmagasabb jövedéki- és forgalmi adó. mutatott rá Mirkóczki Ádám.
Kérdésre válaszolva, a szóvivő elmondta, hogy nem bocsátkozna jóslásokba, hogy a kormány megfogadja-e a Jobbik tanácsát. Ha következetesek akarnak lenni és meg akarnak felelni választóik elvárásának, akkor az adókat mérsékelni fogják. Sajnos gyakorlatban a kommunikáció és a tettek messze állnak egymástól – tette hozzá és említette az elszámoltatás hiányát.
Arra a kérdésre, hogy feltételezhető-e áremelkedés más területeken, a szóvivő azt válaszolta, hogy ha marad a jövedéki-és a forgalmi adó mértéke az üzemanyag kapcsán, azt óhatatlanul megérzik a fogyasztók, mert szinte mindennek az ára növekedni fog.
A pártfinanszírozással kapcsolatosan a Jobbik szóvivője emlékeztetett arra, hogy annak idején pártja is elfogadta a 15%-os csökkenést. Fontosnak tartotta, hogy a pártokat továbbra is az állam finanszírozza, mert ha azt eltörölnék, akkor semmi sem szabna gátat a korrupciónak.
barikad.hu – jobbik.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top