Close

Navracsics Tibor átveszi a stafétát a Bel- és Igazságügyi Tanácsban

December 2-án és 3-án Brüsszelben tartja a belga uniós elnökség alatti utolsó ülését az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa. A tanácskozáson a napirendi pontok tárgyalása után Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ismerteti a soron következő magyar elnökség bel- és igazságügyi prioritásait, illetve – a Tanács igazságügyi szekciójának következő elnökeként – átveszi a korábbi féléves cikluson átívelő igazságügyi feladatokat – írja közleményében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
 

 
A Bel- és Igazságügyi Tanács december 3-ai ülésének napirendi pontjai között szerepel egyebek mellett az emberkereskedelem megelőzéséről, illetve a gyermekek szexuális kizsákmányolásáról szóló irányelvek megtárgyalása, szó lesz továbbá az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti, a büntetőügyekkel összefüggő személyes adatok védelméről szóló egyezményről.
A brüsszeli tanácsülés margóján Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kétoldalú tárgyalást folytat Viviane Redinggel, az Európai Bizottság alelnökével, az unió igazságügyi biztosával, valamint Tuija Brax finn, Angelino Alfano olasz, Michel Mercier francia, és Remigijus Simasius litván igazságügyi miniszterrel.
Az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa legközelebb – január végén – Magyarországon, a gödöllői kastélyban ülésezik. A tanács igazságügyi szekciójának elnöke január elsejétől fél éven át Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter lesz.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top