Close

Jenő bácsi Prima Primissima díjas lett

Sport kategóriában Buzánszky Jenő vehette át a Prima Primissima díjat, a budapesti Művészetek Palotájában megrendezett ceremónián. 

Tíz kategóriában hirdettek győzteseket, akik kiemelkedő teljesítményükért a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és sport kategóriában vehették át az immáron nyolcadik esztendeje megrendezett Prima Primissima díjakat. A „sportos trió” Monspart Sarolta tájfutó, Erdei Zsolt ökölvívó és Buzánszky Jenő labdarúgó közül végül utóbbi kapta a 2010-es elismerést.
Az Aranycsapat 49-szeres válogatott hátvédje MÁV alkalmazottként kezdte, de munkásévei alatt hamar megfertőzte egy betegség, amit focinak hívnak. Tehetsége mellé jókora szorgalom is párosult, így pár esztendő elteltével, már a magyar nemzeti tizenegyben rúgta a bőrt. Pályára lépett többek között az évszázad mérkőzésén, vagyis az angol magyar 3-6-on, olimpiai bajnok lett Helsinkiben, s ezüstéremmel térhetett haza a berni világbajnoki döntőről. Karrierje befejeztével sem szakadt el szeretett sportágától. A Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát követően edző lett, majd sportvezető. 2010 őszétől kezdve a 85 esztendős Jenő bácsi nevét viseli a dorogi futball stadion. Egy gyönyörű életút megkoronázásaként méltó helyre került a Prima Primissima díj. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top