Close

Adózniuk kell az átlépőknek a magán-nyugdíjpénztári reálhozam után

A kormány ezt másképp akarta, de jogászok felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges – mondta Selmeczi Gabriella, a kabinet nyugdíjvédelmi megbízottja
 

 
Adózniuk kell az állami nyugdíjrendszerbe visszalépőknek a magán-nyugdíjpénztári reálhozam után – mondta szombaton Selmeczi Gabriella a HírTv-nek.
A kormány nyugdíjvédelmi megbízottja elmondta: a kabinet „eltökélt szándéka volt”, hogy a reálhozamot adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül lehessen felvenni, egy összegben. „A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges, illetve igazságtalan lenne, ezért a többi tőkejövedelemhez hasonlóan fog adózni, vagyis a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó alá fog esni” a reálhozam – közölte Selmeczi Gabriella.
Az MTI szombaton többször kereste a nyugdíjvédelmi megbízottat, de estig nem sikerült elérnie. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken terjesztette az Országgyűlés elé a vonatkozó jogszabálytervezetet, amely a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról címet viseli. A törvényjavaslat szerint az állami rendszerbe átlépők kedvezményt kaphatnak a magán-nyugdíjpénztári tagdíjbefizetéseken elért reálhozam utáni adóból. A kedvezmény mértéke az átutalt tagi kifizetés 20 százaléka, legfeljebb 300 ezer forint. A parlament hétfőn kezdi a törvényjavaslat részletes vitáját.
MTI-hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top