Close

Módosul a társasházi törvény

Az eddigi hat hónap helyett már három hónapnyi közös tartozás esetén jelzálogot lehet majd bejegyezni a társasházi lakásra, közgyűlési határozattal – egyebek mellett ezt tartalmazza a társasházi törvény módosítása, amelyet Matolcsy György gazdasági miniszter terjesztett a parlament elé pénteken.
 

 
 
A közös tartozás miatti jelzálog bejegyzés három hónaponként megismételhető. A társasház szervezeti és működési szabályzata megtilthatja azt, hogy a külön tulajdonban álló, nem lakás céljára szolgáló helyiségben meghatározott tevékenységet folytassanak. A tiltott körbe tartozik a szerencsejáték, a szexuális és erotikus szolgáltatás, illetve az ilyen segédeszközök árusítása.
A helyi önkormányzat pedig rendeletben határozhatja meg az ilyen helyiségek kereskedelmi szempontú használatának – illetve a használat megváltoztatásának – a módját, feltételeit.
A gazdasági ellenőrzést segítő személy alkalmazása magasabb feltételhez kötött a módosításban. Jelenleg ötven lakás és évi tízmilliós pénzforgalom kell hozzá. A módosítás a forgalmi küszöböt húszmillió forintra emeli.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top