Close

Karácsonyi ajándék

A karácsony a szeretet ünnepe, amely nemcsak az ünnepnapokat, hanem az előtte lévő adventi időszakot is a szeretettel, a meghittséggel aranyozza be.
 

 
A karácsony nagyon sok családban már az adventi időszakkal kezdődik, amely során egyre jobban ráhangolódunk az ünnepre, a hangulatára, az ízére. A mai fogyasztói társadalomban ehhez nagymértékben hozzájárulnak a boltok, plázák, bevásárlóközpontok is, akik szintén ünnepi díszbe öltöznek már jóval az advent kezdete előtt.
Ahhoz, hogy a karácsony igazán úgy sikerüljön, ahogy elterveztük, ahogy szeretnénk, a karácsonyi készülődést ideje korán el kell kezdenünk. Tudod hány nap van még karácsonyig?
Az advent időszaka egyszerre szép és tennivalókkal teli időszak. Előttünk a Karácsony, amit már nagyon várunk, miközben rengeteg tennivalónk van a várva várt napig, hogy igazán jól sikerüljön.
A mindennapjaink is elég telítettek, így fontos, hogy átgondoljuk a tennivalóinkat azok sorrendjét, de ne csak gondolatban. Rögzítsük írott formában, tervezzük meg hogy mikor mit csinálunk, miképpen birkózunk meg a ránk váró feladatokkal.
Tennivalóink listáján az elsők között szerepel az adventi koszorú elkészítése, a tavalyi koszorú felújítás, rendbehozatala vagy esetlegesen egy új vásárlása. Akár készítjük, akár vásároljuk, nem ütközünk nagy akadályokba, csak időt kell rászánnunk, ugyanis nagyon nagy választékban kínálnak a boltok, kreatív üzletek hozzávalókat szinte minden színben. A fantáziánkat nyugodtan szabadon engedhetjük, nem feltétlen kell ragaszkodnunk a hagyományos piros-zöld, piros – arany, zöld – arany színkombinációkhoz. De vegyük figyelembe az otthonunkban lévő egyéb díszítéseket is, nem árt ha színben valamilyen mértékben harmonizálnak.
Ne felejtsük el az adventi naptár elkészítését, vásárlását sem. Különösen gyerekes családokban fordul elő, hisz a gyerekek várakozása izgatottsága fokozható azzal, hogy mi lesz holnap a kis ablak mögött és hány napot kell még aludni, hány ablakot kell még kinyitni karácsonyig.
Az adventi időszakba a gyerekek a Mikulást is nagyon várják, aki szintén meglepetéseket tartogat a számukra.
A nagytakarítást ne hagyjuk az utolsó napokra, ugyanis a lakás díszítését csak ezt követően tudjuk elvégezni. Célszerű a nagytakarításon minél előbb túl lenni, utána már elegendőek a kisebb helyrehozások. A lakás díszbe öltöztetése kreatív anyukák, apukák számára nem kerül sok pénzbe, de akinek nincs ideje, adottsága erre az se keseredjen el. Nagyon nagy választékban kaphatóak az ablakra, ajtóra, asztalra, falra és ki tudja még hova helyezhető karácsonyi csecsebecsék, amelyeknek csak a pénztárcánk szab határt. Persze nem árt ha jelen van egy kis jó ízlés is, mert a végén az összhang nem lesz teljes.
Annak ellenére, hogy rengeteg bolt kínál nagyon nagy mennyiségben és extra nyitvatartási idővel a vásárlóknak mindenféle ajándéknak nevezett jó dolgot, nem árt előre átgondolni, hogy kinek mit szán a Jézuska a karácsonyfa alá, mert nagyon könnyen találjuk szembe magunkat a nagy karácsonyi bevásárlótömeggel és a nem egy helyen tapasztalt üresedő polcokkal. A gyerekeknek szánt ajándékok tekintetében ezek különösen igazak.
Ha a karácsonyi vacsora készítését tervezzük, idejében állítsuk össze a menüt, ne az utolsó napokban találjuk ki, hogy mi legyen, mert akkor már a “minden mindegy” vagy az “ez is jó lesz” hangulat könnyen eluralkodik rajtunk. Ha megvan a menü, a tartós hozzávalókat előbb is betudjuk szerezni, így az ünnepek előtt közvetlenül csak pár dolog marad a bevásárlólistánkon. A vacsora és az azt követő sütemények, torták mellett ne feledkezzünk meg az italokról sem. Ez is hozzátartozik az ünnep hangulatához.
Vannak családtagok, rokonok és ismerősök, akik távol laknak tőlünk vagy más okból kifolyólag nem áll módunkban meglátogatni őket. Ne feledkezzünk meg az üdvözlőlapok, képeslapok postára adásáról sem. Ha nem a hagyományos módot választjuk szeretteink üdvözlésére az ünnep alkalmából, akkor küldhetünk e-cardot vagy karácsonyi sms-t is.
A fenyőfát ráérünk az utolsó héten is megvenni, bár szegény fenyőket már hetekkel az ünnep előtt kivágják. Ha előbb vásároljuk őket, akkor gondoskodjunk számukra megfelelő helyről, hisz gondoljunk arra, hogy a karácsonyfát egyes családtagoknak a Jézuska hozza.
És ha már a karácsonyi zenét is kiválasztottuk, gondoljunk arra, hogy az utolsó felvonás, azaz az ünnepi vacsora elkészítése előtt, egy kis időt magunkra is szánjunk. Hisz milyen ünneprontó lenne, ha a vacsora elkészítése, tálalása után alig várnánk a vendégek távozását vagy a család lefekvését, mert nem látunk a fáradságtól.
Mindezek után kívánok kellemes készülődést és nagyon boldog ünnepeket!
karacsonyikeszulodes.weblap.net
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top