Close

Négy EU-szabálysértési döntés Magyarországot is érint

Több mint 300 szabálysértési eljárás indításáról, folytatásáról vagy lezárásáról jelentett be döntést szerdán az európai uniós szerződések tagállami betartásáért is felelős Európai Bizottság. Kilenc uniós tagállamot (Csehországot, Észtországot, Finnországot, Görögországot, Luxemburgot, Magyarországot, Romániát, Spanyolországot és Szlovéniát) arra szólított a bizottság, gondoskodjanak arról, hogy a levegő minőségére vonatkozó nemzeti szabályozásuk megfeleljen az uniósnak. Magyarországot is arra sürgette a bizottság, hogy gyorsítsa meg az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerének kiterjesztését a légi közlekedési ágazatra.

 
Arra is felszólította a bizottság Magyarországot, Csehországot és Spanyolországot, hogy jelentsék be a vetőmagok nevének kiigazításáról és forgalomba hozataluk engedélyezéséről szóló uniós irányelv nemzeti végrehajtási intézkedéseit.
 
Görögország, Ciprus, Finnország és Nagy-Britannia mellett Magyarországot is sürgették, hogy ültessék át azokat az intézkedéseket nemzeti jogrendjükbe, amelyet az állatjóléti irányelv tartalmaz a hústermelés céljából tartott csirkék védelmére.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top