Close

MSZP: civilizált demokráciában nincs ilyen médiaszabályozás

Mandur László szerint civilizált demokráciában nincs olyan médiaszabályozás, amilyet a Fidesz szeretne Magyarországon. Az MSZP ismét az Alkotmánybírósághoz fordul, ha a Ház elfogadja a törvénytervezetet. A szocialista országgyűlési képviselő úgy vélekedett: ez az indítvány a közmédiumok maradék önállóságát is megszüntetné. Példátlannak nevezte, hogy megszűnne a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Duna Televízió hírszolgáltatásának a függetlensége, és az MTI legfontosabb feladatává tennék, hogy „szuper hírügynökségként” kiszolgálja a három közmédiumot. Így egy központból vezérelten, a Fidesz által irányítottan kaphat hírszolgáltatást a magyar közvélemény – fogalmazott.

Véleménye szerint ez a túlsúly alkotmányellenes, ezért az MSZP ismételten az Alkotmánybírósághoz fordul, ha a törvényjavaslatot elfogadja az Országgyűlés.
 
A szocialista képviselő beszélt arról is, hogy a javaslat megszüntetné a közmédia normatív finanszírozását, helyette függő és kiszolgáltatott helyzetbe hozza az intézményeket. Várhatóan az kap majd pénzt, amelyik megfelelően viselkedik – vélekedett.
A teljes cikk itt olvasható. 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top