Close

Fidesz föl, MSZP le

Tárki: Fidesz föl, MSZP le
A parlamenti pártok támogatottsága az elmúlt hónapokban lényegében változatlan; némi mozgás csak a kormánypártok népszerűségének halvány erősödésében látható – derül ki a Tárki legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelyet szerdán az MTI-hez is eljuttatott. A novemberi pártpreferencia-kutatás továbbra is erős kormánypártokat és alacsony szinten stagnáló ellenzéket jelez. A Tárki felmérése a választások óta eltelt időszakhoz nagyon hasonló képet mutat novemberben is: a kormányzó Fidesz-KDNP támogatottsága messze megelőzi az ellenzéki pártokét, sőt kismértékben nőtt is a különbség; a Jobbik és az MSZP tábora valamelyest csökkent.
 

 
A Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében az októberi 44 százalékról 49 százalékra nőtt, míg a szocialista párté 11-ről 10 százalékra csökkent. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága az októberi 66 százalékról 71 százalékra, az MSZP-é pedig 16-ról 14 százalékra módosult.
A felmérés szerint a másik két parlamenti párt támogatottsága is alig változott novemberben: a teljes népességen belül a Jobbikra a választók 6 százaléka, az LMP-re 4 százalékuk szavazna, míg a pártválasztók körében a Jobbik előző havi 10 százalékos támogatottsága 8-ra csökkent, az LMP tábora októberben és novemberben is egyaránt 6 százalék. A parlamenten kívüli pártok közül továbbra is csak az MDF támogatottsága éri el a mérhetőség szintjét: egy százalék mind a teljes népességen, mind pedig a pártválasztókon belül.
A 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatásban ezer embert kérdeztek meg.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top