Close

Tíz százalék feletti drágulás januártól

Áremelésre készül a Magyar Posta: januártól egyes szolgáltatások akár tíz százalék feletti mértékben drágulhatnak, a hivatalos közlések szerint azonban az átlagos emelés nem haladhatja meg az inflációt – írja a szombati Népszabadság.
 

 
A lap értesülései szerint a lehetőségek sorában szerepel az is, hogy a társaság szállítási feladatait ismét a MÁV-ra bízza. A társaságnál a hírt nem erősítették meg, mivel a cég üzleti tervét a tulajdonos még nem fogadta el. Törekednek arra, hogy „a leggyakrabban igénybe vett, lakosságot érintő szolgáltatások esetében átlagosan csak az inflációt követő mértékben emelkedjenek az árak”, de döntés még nem született – idézi a lapot az MTI.
A Népszabadság ennek ellenére úgy tudja: a drágulás a szolgáltatások többségét elérheti. A legnagyobb mértékben az alapszolgáltatások közé tartozó szabványlevelek ára változhat: 80 forintról 90-re. A lap azt is tudni véli, hogy a Magyar Posta Zrt. élére júniusban kinevezett vezérigazgatóban, Schmidt Pálban megingott a bizalom, mert cége eredményei elmaradnak a várakozásoktól.
168ora.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top