Close

Elárasztja a víz a Colosseumot

Pompeji után a római Colosseumért aggódnak az olasz régészek. Az utóbbi napok heves esőzései vízzel árasztották el az ókori amfiteátrum alagsorát, melyet alig egy hónapja nyitottak meg a látogatók előtt. A turisták előre lefoglalt és kifizetett belépőjegyeiket követelik vissza.
 

 
Az ókori Rómában vízzel is meg tudták tölteni a Colosseumot, és gladiátorharc helyett hajócsatát rendeztek a közepén, és most, közel kétezer év elteltével, a víz komoly gondot okoz.
Lassan már egy hete zuhog az eső, és az amfiteátrum aréna alatti része megtelt vízzel. A területet a Colosseum történetében először október közepén nyitották meg, most azonban lezárták. A direkt a rendkívüli régészeti élményért Rómába érkezett turisták a Colosseum bejáratánál tiltakoznak, a látogatás előfoglalása kötelező, így az előre befizetett pénzüket követelik vissza.
Az eső újabb katasztrófát okozhat a pompeji ásatásokon is, ahol két héttel ezelőtt összedőlt a Gladiátorok háza. Az olasz kulturális tárca vezetője ellen ezért benyújtott bizalmatlansági indítványról a római parlament november 29-én szavaz.
Kossuth Rádió/MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top