Close

Elhagyta az országot a védett vonat

Rendben elhagyta a bajánsenyei határátkelőhelyet az a nukleáris hulladékot szállító szerelvény, amely szombaton haladt át az országon – közölte a rendőrség vasárnap.
 

 
A vonat a Vas megyei Bajánsenyénél hagyta el az ország területét – mondta Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki további részletekkel nem tudott szolgálni. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának szombati közlése szerint a szerelvény biztosítását a rendőrség végezte.
Az MTI tudósítói azt látták, hogy a 15 konténerből álló teherszerelvény – az elején és a végén egy-egy szerb feliratú, belgrádi jelzésű személyszállító vagonnal, amelyben kommandósok és civilek utaztak – megállás nélkül, lassú tempóban haladt át a vasútállomásokon.
A Szerbiából érkező szerelvényt Csomától Gyékényesig minden állomáson és vasúti átjáróban, illetve a közút mellett futó sínek mentén is rendőrök biztosították. Az atomvonat Gyékényesnél nem lépett ki Horvátország irányába, hanem Nagykanizsát elhagyva Zalaszentivánon és Zalalövőn keresztül Bajánsenye–Hodosnál lépte át a magyar–szlovén határt.
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén az MTI érdeklődésére elmondták: természetesen tudtak a szerelvény áthaladásáról, és figyelemmel kísérték azt. Mogyorósi Balázs ügyeletes tájékoztatása szerint beavatkozásukra nem volt szükség, a vonat eseménytelenül haladt át területükön.
(MTI-MNO.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top