Close

Botrány Budapesten

Botrány Budapesten: a 30 forintos izzót 310 forintért vásárolták meg
A Legfőbb Ügyészséggel vizsgáltatná ki a fővárosi vezetés, hogy tudott-e a felügyelőbizottság a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) vállalatnál a csúszópénzek visszaosztásáról, illetve hogy eleget tett-e ellenőrzési kötelezettségének. A pénzügyi botrányt a hírTV Célpont című műsora tárta fel.
 

 
György István, Budapest új főpolgármester-helyettese szerint kérdéses, hogy az FKF Zrt. felügyelőbizottsága, annak elnöke és annak tagjai eleget tettek-e az ellenőrzési kötelezettségüknek, hiszen a felügyelőbizottságnak elsősorban ez a feladata, hogy a cég életével kapcsolatban az ellenőrzési kötelezettségüket teljesítsék, törvényességi, pénzügyi, célszerűségi vizsgálatokat folytassanak le. Kijelentette: „ezt szeretnénk most, újabb fejezetként megvizsgáltatni, hogy a cégmenedzsmenten kívül vajon az ellenőrzés is megfelelően történt-e”.
A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult nyomozásnak hét gyanúsítottja van. A televíziónak az egyik beszállító cég munkatársa mondta el, hogy előre „lejátszották” az önkormányzati cégek vezetőivel a közbeszerzéseket: a 30 forintos izzót 310 forintért vásárolta meg tőlük a fővárosi vállalat, a 25 ezres forgóvillogót pedig 108 ezer forintért számlázhatták le. A beszállító szerint csak az ő cégüktől közel 100 milliót kaptak vissza zsebbe az FKF anyagbeszerzési osztályának munkatársai és vezetői – közölte a hírTV.
hír tv-168 óra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top