Close

Gálamérkőzés

November 13-án Nagyváradon, centenáriumi labdarúgó gálamérkőzést rendeznek a 100 éve alakult Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) tiszteletére. 

A szombati program a Nyugati pályaudvarról induló Nosztalgiavonat érkezésével kezdődik majd. A találkozó első félidejében az erdélyi és a magyarországi öregfiúk csapata játszik egymás ellen, a második játékrészben pedig a romániai Bihar megyei bajnokságban szereplő Partium FC és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia válogatottja lép pályára. A hazai öregfiúk csapatának tiszteletbeli trénere, az Aranycsapat legendás jobbhátvédje Buzánszky Jenő lesz. Mindkét együttesben egykori kiváló labdarúgók névsora szerepel. Többek között volt román válogatott játékosok: Bölöni László, Flavius Domide, Szatmári Sándor vagy Váczi II. György. A magyarországi öregfiúknál pedig: Esterházy Márton, Urbán Flórián és Zámbó Sándor húz majd nemzeti színű szerelést. 
A találkozót a helyszínen kívánja megtekinteni Schmitt Pál köztársasági elnök, Czene Attila sportért felelős államtitkár és román kollégája, Doina Melinte is. A gálamérkőzést a nagyváradi Bodola Gyula Stadionban játsszák, a belépőjegyekből befolyt összeget az iszapkatasztrófa károsultjai számára ajánlják fel a szervezők. A futball mérkőzés befejezése után, a Partiumi Keresztény Egyetemen, fotókiállítás keretén belül mutatják be a Nagyváradi Atlétikai Club történetét.  
Múltidéző
Az 1910-ben alakult NAC 1944-ben sporttörténelmet írt azzal, hogy első vidéki csapatként megnyerte a magyar bajnokságot, és 1949-ben akkor már ICO néven, a román élvonalban is első helyen végzett. Az 1963-ban megszűnt NAC-ban olyan játékosok fordultak meg, mint Lóránt Gyula, az Aranycsapat legendás középhátvédje, vagy a román és a magyar válogatottban egyaránt pályára lépő Bodola Gyula és Pecsovszky József. A „Száguldó Őrnagy” vagyis Puskás Ferenc pedig a NAC ellen játszotta első élvonalbeli mérkőzését. Nagyváradon 2010. november 9-én, szobrot avattak a klub alapításának századik évfordulója alkalmából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top