Close

Orbán már a felkészülésről tárgyalt

 MNO – WA 

A magyar EU-elnökségre való felkészülés szerepelt Orbán Viktor kormányfő és Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek keddi budapesti találkozójának napirendjén.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a találkozó után az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában tartott találkozón a bíboros és a miniszterelnök áttekintették, hogyan áll a felkészülés a jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökségre, továbbá a Magyarország fél évre szóló uniós posztjából fakadó együttműködési lehetőségeket.

 

A miniszterelnök október 19-én Bölcskei Gusztávval, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével találkozott.

A szintén a kormányfő hivatalában folytatott megbeszélésen szó volt a társadalmi szolidaritás erősítéséről, az egyházi intézmények szerepvállalásáról az oktatásban, a szociális és egészségügyi területen, a határon átívelő együttműködésben, valamint a jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökség sikeres megvalósításában.

Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, civil és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkára korábban azt közölte: az új kormány célja, hogy a nemzeti együttműködés rendszere révén helyreállítsa az egyházakkal való kapcsolattartásban azt a bizalmat, amely az elmúlt nyolc évben a szocialista–liberális kormányzat idején eltűnt.

Az államtitkár egy másik nyilatkozatában arról beszélt, a kormány számára különleges stratégiai szerepe van az egyházakkal kialakított együttműködésnek.

(MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top