Close

Fegyveresek támadták meg Buttont

Fegyveresek ki akarták rabolni a Forma-1 címvédőjét, a brit Jenson Buttont (McLaren) az autós gyorsasági világbajnokság brazíliai állomásán, a szombati időmérő edzés után.
 

 
 
Button autója már éppen elhajtott az edzés helyszínéről, amikor gépkocsiban váró fegyveresek fel akarták tartóztatni. Sofőrjének azonban volt lélekjelenléte, gyorsított, és a forgalomban sikerült megszöknie a bűnözők elől. Az autóban ült még Button apja, fizioterapeutája, Mike Collier, és menedzsere, Richard Goddard. Mindannyian sértetlenül érkeztek meg szállodájukba – közölte a McLaren csapat.
Buttonnak és csapattársának, Lewis Hamiltonnak páncélozott gépkocsit adtak a brazíliai tartózkodás idejére, és a vezetési technikákból kiválóan képzett, fegyveres rendőr sofőrt – tette hozzá a McLaren közleményében. A brazil hatóságok közölték, hogy még jobban megerősítik Button védelmét.
Button az eset után nyilatkozott a Mail on Sunday című vasárnapi brit lapnak. Elmondta, hogy egy szegénynegyed peremén araszoltak a szálloda felé egy többsávos autóúton. Éppen állni kényszerültek, amikor oldalról géppisztolyos fegyveresek kezdtek el gyalogosan közeledni feléjük. Amikor ezt észrevették, a sofőr gázt adott, és több másik autót összetörve sikerült megszökniük a támadók elől.
 
(MTI) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top