Close

Korlátlan segítségnyújtás

Kicsik és nagyok egyaránt összefogtak, hogy segítsenek a devecseri vörösiszap-katasztrófa áldozatain. A legkisebbek, vagyis az óvodások saját játékaikkal, míg az élsportolók a három nap alatt lefutott 330 kilométerrel és több millió forintnyi pénzadománnyal próbálták megkönnyíteni a devecseri lakosok szürke hétköznapjait. Az ajándékokat sportolóink a napokban „kézbesítették”. 

Sportolóink október 20. és 23. között jótékonysági futóváltót szerveztek. Egykori kiválóságaink a három napig tartó „segélyfutáson” egy percre sem álltak meg, ugyanis a csapat tagjai közül mindig futott egy ember, aki éppen kézben tartotta a stafétabotot. Így ki lehet jelenteni, versenyzőink éjt nappallá téve „dolgoztak” azért, hogy az iszapkárosultakon segítsenek. Az adománygyűjtő futás során sportolóink több nagyvároson, többek között a hűség városán, Sopronon, Győrön és Bábolnán is „átsiettek”, s csak Budakesziin pihentek meg, ott volt ugyanis a befutó. A szupermarathoni távot teljesítő csapat tagjai: Vajda Attila (olimpiai- és világbajnok kenus), Kozmann György (olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus), Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Hüttner Csaba (világ- és Európa-bajnok kenus), Boronkay Péter (világ és Európa-bajnok paratriatlonista), Lindenmayer János (ironman) és Ipacs Endre (vb bronzérmes kenus). Sportolóink a 3 millió forint értékű természetbeni adomány mellett közel 3,5 millió forintot is összegyűjtöttek. 
A nagyok pénzbeli adományain kívül a kicsik ajándékai is felkerültek a „devecseri járat” rakodóterébe. A Máltai Szeretetszolgálat sümegi óvodás csoportja több mint ötszáz darab plüssjátékot, kisautót és mesekönyvet ajándékozott az iszapkárosult devecseri óvodások részére. Együtt minden könnyebben megy, s mikor kell a legjobban összefogni, ha nem a bajban?! Bebizonyosodott, a segítségnyújtás valóban nem korhoz kötött…
Fotó: sportágválasztó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top