Close

A Győri ETO FC és az NGYSZ hosszú távú együttműködést írt alá

Ünnepélyes keretek között írt alá hosszú távú, határozatlan idejű szerződést a Győri Eto Kft. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2010. november 3-án. Az NB I.-es labdarúgócsapat a 2009/2010-es hazai évzáró meccsén is viselte mezén a Gyermekmentő Szolgálat logóját. A szerződés értelmében a Győri ETO FC minden hazai mérkőzésének jegybevételéből 10 százalékot ajánl fel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, és továbbra is feltünteti mezén a Szolgálat logóját. Az NGYSZ nemcsak a beteg gyerekeket segíti, hanem a sportot kedvelő egészséges gyermekeket is, ezért hozta létre a Sportbizottságot, melynek vezetője az Aranycsapat legendás tagja, Buzánszky Jenő. 

A Győri Eto FC Kft. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hosszú távú, határozatlan idejű szerződést írt alá 2010. november 3-án. Az NB I.-es labdarúgócsapat a 2009/2010-es szezon hazai évzáróján is viselte mezén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat logóját. Ekkor döntött úgy a labdarúgócsapat vezetése, hogy szeretné más formában is támogatni a rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket. 
Az aláírt szerződés értelmében a Győri ETO FC minden hazai mérkőzésének jegybevételéből 10 százalékot ajánl fel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, mely összeget minden alkalommal a Quaestor Zrt, a csapat tulajdonosa, megdupláz. A Győri ETO csapata továbbra is feltünteti mezén a Szolgálat logóját, valamint mindkét fél elhelyezi egymás linkét, logóját a másik weboldalán, biztosítva ezzel a saját oldalaikat. 
„Aki mostantól jegyet vesz a Győri ETO mérkőzéseire, a Szolgálaton keresztül segíti a Kárpát – medence magyar lakta területein élő rászoruló gyermekeket. Köszönjük, ezt a követendő felajánlást, melyből leginkább két egészségügyi intézményünk fenntartását – a Teréz körúti rendelőnk és a Fóti Lovasterápiás Központunk – működését tudjuk majd segíteni. Magyarországon nem tudok ilyen jellegű támogatásról, de hasonló európai példáról sem hallottam még. Ezért úgy gondolom a Győri ETO FC és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat között egyedülálló együttműködés jött létre.” – mondta a szerződés aláírását követően Edvi Péter, a Gyermekmentő Szolgálat vezetője. 
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat azért hozta létre Sportbizottságát, mert nemcsak a beteg gyermekeket, hanem a sportot szerető, egészséges gyerekeket is segíti. A Sportbizottság vezetője az Aranycsapat legendás tagja, Buzánszky Jenő, aki aktívan részt vesz az Gyermekmentő Szolgálat sport – és egyéb rendezvényein is. Buzánszky Jenő vezetésével zajlik a minden év májusában megrendezett erdélyi gyermek és ifjúsági focikupa, valamint az októberben megrendezésre kerülő barátságos focimérkőzés a Magyar Parlament válogatottja és a székelyföldi, helyi közméltóságok között. 
Utóbbi, idén is jó hangulatban telt, a parlamenti focicsapat csapatkapitánya Kövér László házelnök volt, a barátságos mérkőzés végeredménye 2:1 volt a parlamenti válogatott javára. A két csapat idén kilencszer játszott Csíkszentdomokoson, Székelyföldön, kétszer pedig Magyarországon. Jövőre, 2011. május 7-ére a Magyar Parlament tagjai hívták meg barátságos mérkőzésre, Budapestre a székelyföldi közméltóságokat. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top