Close

Három gólt kapott a Loki

Eindhovenbe látogatott a magyar bajnok az Európa-liga negyedik fordulójában, Herczeg András együttese már a félidőben kétgólos hátrányba került, és bár a második félidő elejére feljavult a csapat játéka, gólt ismét a hazai csapat szerzett. A Lokinak szerencséje volt, hiszen a PSV három kapufát rúgott, ebből az egyiket a magyar válogatott játékosa, Dzsudzsák Balázs. A 3-0 hízelgő a DVSC számára, főleg úgy, hogy két hete a PSV Eindhoven egy tízessel küldte haza a Feyenoordot.

 
A tisztes helytállás volt a cél magyar részről, az első húsz percben még megúszta a Loki a PSV rohamokat, de a támadásra már nem jutott ereje a magyar bajnokcsapatnak. A védekezésben is akadtak bőven hiányosságok, többször hagyták teljesen üresen a hollandok játékosait a magyar védők. Malinauskas bizonytalankodásai még feszültebbé tették a hangulatot, teljesen beszorult a Loki az első negyedóra végére. A 22. percben Dzsudzsák Balázs sarkazásos passza Afellay-t találta meg, a marokkói származású csatár védő nélkül maradt, és húsz méterről, bődületes erővel lőtte ki a bal alsó sarkot. Czvitkovics kósza kísérletei kivételével egészen a 38. percig nem volt helyzete a Debrecennek, ekkor viszont akár az egyenlítést is megszerezhették volna a hajdúságiak. Laczkó ügyes megindulását követően Czvitkovicshoz passzolt, aki a tizenhatos vonalán üresen találta magát, de lövése a kapu mellé ment. Hatalmas lehetőséget szalasztott el a Loki, és ez meg is bosszulta magát. Toivonen először még csak a kapufát találta el, de a szünet előtt két perccel gólpasszt adott Reisnek, aki könnyedén gurította be a labdát Malinauskas mellett. Nagyon rosszkor jött a második gól, a félidőre kétgólos hátrányba került a DVSC.

A második félidőre leeresztett a PSV, nagyobb teret hagytak a magyaroknak, a Loki megpróbálta kihasználni ezt, de a folyamatos rohamozást gól nélkül megúszta a hazai csapat. Czvitkovics, Bódi és Laczkó is szép lövésekkel próbált túljárni Isaksson eszén, de a svéd kapus bravúros védésekkel mentette meg csapatát a góltól. A Debrecen nagyjából húsz perc után teljesen elkészült erejével, a PSV ismét átvette az irányítást, a holland csapat először Toivonen, majd Dzsuzsák kapufájával jelezte, hogy nem ültek rá a kétgólos előnyre. A DVSC már csak átlövésekig jutott, a védekezés minden erejüket felőrölte,az Eindhoven a meccs végére ismét a kapujához szorította a vendégeket, a csereként beállt Wuytens pedig megadta a kegyelemdöfést a magyar bajnoknak. A 21 éves belga futballista a 88. percben egy szép átemelős cselt követően tisztára játszotta magát, majd egyenesen a kapu közepébe lőtt. Az eredmény ezek után már nem változott, a Loki továbbra is nulla ponttal áll a csoport utolsó helyén. Legközelebb a Metallist Harkiv ellen idegenben bizonyíthat Herczeg András csapata, az I-kvartett utolsó mérkőzésére pedig Budapesten kerül sor, december 16-án a Sampdoria ellen zárja a sorozatot a Debrecen.

Európa Liga, 4. forduló, I csoport:

PSV Eindhoven (holland) – Debrecen 3-0 (2-0)
PSV-stadion

játékvezető: Mark Courtney
gól: Afellay (22.), Reis (43.), Wuytens (88.)
PSV: Isaksson – Pieters (Wuytens, 78.), Bouma (Rodríguez, 46.), Marcelo, Hutchinson – Dzsudzsák, Engelaar, Afellay, Lens (Bakkal, 62.) – Toivonen, Reis
DVSC: Malinauskas – Laczkó, Mijadinoski, Simac, Nagy – Szakály, Czvitkovics, Kiss, Varga, Bódi (Dombi, 72.) – Coulibaly
 
A csoport másik mérkőzésén:
Sampdoria (olasz) – Metaliszt Harkiv (ukrán) 0-0
Koman Vladimir a 72. percben lépett pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top