Close

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordult a magán-nyugdíjpénztári befizetések felfüggesztése ügyében

A Lehet Más a Politika szerint a magánnyugdíjpénztári befizetések tizennégy hónapra történő felfüggesztése nem értelmezhető másként, mint a magán-nyugdíjpénztári tagok tagdíjának számottevő időtartamra szóló ellentételezés nélküli elvonásaként.

Ezért Schiffer András frakcióvezető és Scheiring Gábor országgyűlési képviselő az AB-hez fordult, kérve a törvény megsemmisítését. Indoklásként felhozták, hogy az a tény, hogy törvény nem rendelkezett a magánnyugdíjpénztári tagságukat fenntartó biztosítottakat így ért veszteség kompenzálásáról, egyértelművé teszi, hogy az állam az érintett időszakra vonatkozó járulékokat ellentételezés nélkül sajátította ki.
Indoklásukban kitérnek arra is, hogy a nevezett törvény kihirdetése után azonnal hatályba lépett, hiányzik a szükséges felkészülési idő is. A megállapított rendelkezések pedig kivétel nélkül a 2010. november 1-jével kezdődő időszakban esedékes járulékmértékek megváltoztatásáról szólnak. A törvény tehát már megkezdődött jogosultsági időszakra nézve, visszaható hatállyal hozza kedvezőtlenebb helyzetbe magánnyugdíjpénztári tagokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top