Close

A magyarok megértik a grúzokat

Az előző hét csütörtökén Magyarországra látogatott David Jalagania grúz külügyminiszter-helyettes, akit Dr. Horváth János korelnök, az Interparlamentáris Unió (IPU) Magyar Csoportjának elnöke, és Samu Tamás Gergő, az IPU magyar-georgiai tagozatának alelnöke fogadott az Országgyűlésben. A találkozón részt vett Zviad Chumburidze nagykövet, valamint a tagozat néhány magyar tagja.

Samu Tamás Gergő nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a miniszter Magyarországra látogatott, és bízik abban, hogy a kétoldalú kapcsolatok továbbra is olyan fejlődőek lesznek, mint az elmúlt évtizedekben. A tagozat alelnöke reményét fejezte ki, hogy hamarosan kormányzati szinten is létrejön egy hivatalos grúziai látogatás.
A találkozó során szóba került a két évvel ezelőtt orosz-grúz háború, valamint annak következményei, és a béketárgyalások menete. Samu Tamás Gergő kijelentette, hogy a magyarok megértik a helyzetet, hiszen 1920-ban Magyarország területének jelentős részét is megszállták, így jelenleg is nagyon sok magyar él a határokon túl. A tagozat alelnöke szerint mindkét helyzetben az önrendelkezési törekvések jelenthetnek megoldást.

jobbik.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top