Close

„Meg kell állítani az önkormányzatok eladósodását!”

 Mindenképpen meg kell állítani az önkormányzatok eladósodását – jelentette ki Tállai András szerdán a Duna TV Hattól nyolcig című műsorában. Az önkormányzati államtitkár beszélt az elektronikus közműnyilvántartási rendszer létrehozásáról és az iszapkatasztrófa utáni újrakezdés szükségességéről is. 
 

 
 
Alaposabb építési és szabályozási rendszert hozunk létre, emellett az engedély nélkül építők is nyomon követhetők és ellenőrizhetők lesznek – hangsúlyozta Tállai András.
Az önkormányzati államtitkár beszélt a létrehozandó elektronikus közműnyilvántartási rendszerről is. Eddig sajnos gyakran megtapasztalhattuk, hogy balesetet, életveszélyt okozhattak az olyan közművek, amelyekről senki nem tudott – mondta. A közműszolgáltatóknak, a hatóságoknak, az önkormányzatoknak és a tulajdonosoknak kötelezően kell majd adatot szolgáltatni a közművekről, a rendszer ezt fogja országos szinten egységesíteni és nyilvántartani.
Előrelépést jelent a 2011-es költségvetés
Az önkormányzatok támogatásáról szólva kiemelte, a 2011-es költségvetés előrelépést jelent, körülbelül 4-5 százalékos emelkedés várható. Elsősorban azt szeretnénk, hogy a fejlesztések terén jussanak többletforráshoz az önkormányzatok, illetve az uniós forrásokat is sokkal hatékonyabban tudják hasznosítani – jelentette ki. A politikus elmondta: mindenképpen meg kell állítani az önkormányzatok eladósodását, ezért napirendre kerül a kötvénykibocsátások korlátozása, illetve megszüntetése, a működési és a fejlesztési hitelek egyértelmű szétválasztása. 2011-re elmondhatjuk, hogy megáll az a tendencia, hogy az önkormányzatoknak kevesebb pénzből kell gazdálkodnia – húzta alá az államtitkár.
Tállai András szerda este egy lakossági fórumon vesz részt, ahol az iszapkatasztrófa károsultjaival találkozik majd. „A látogatásom célja, hogy éreztessem a kolontáriakkal és a devecseriekkel, a kormányzat szándéka, hogy segítsen a bajbajutottaknak abban, hogy újra tudják kezdeni az életüket” – hangsúlyozta a fideszes politikus.
(Duna TV – fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top