Close

Folytatódik Lázár János három indítványának tárgyalása

 A részletes vitával folytatódik ma annak a három törvényjavaslatnak a parlamenti tárgyalása, amelyet Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője nyújtott be a Háznak azt követően, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmányellenesnek nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót.

A Fidesz frakcióvezetője három önálló indítványt nyújtott be: az alkotmány, valamint az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításáról szóló javaslatot, valamint – lényegében változatlan formában – a 98 százalékos különadóról szóló előterjesztést. A javaslatok általános vitája kedden késő éjszaka zárult le az Országgyűlésben.

Szerdán kezdi tárgyalni a Ház a Jobbik által kezdeményezett, a kolontári iszapkatasztrófa körülményeinek, felelőseinek feltárásával foglalkozó tízfős parlamenti vizsgálóbizottság megalakítására vonatkozó indítványt. A testület 2011. november 1-jéig készítené el jelentését.

Elkezdődik az egyes rendészeti tárgyú, és az azokkal összefüggő törvények módosításáról szóló javaslat általános vitája, amely a rendőrség szervezetének átalakítását, a rendvédelem egységes belső ellenőrzési rendszerének megteremtését – benne a megbízhatósági vizsgálat bevezetésével – valamint uniós jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését tartalmazza.

A részletes vitával folytatódik ma az ügyészségi szolgálati viszonyról, illetve az ügyészségi adatkezelésről szóló törvény módosításának tárgyalása. Az előterjesztésben a kormány egyebek mellett azt indítványozza, hogy a parlament a jelenlegi hat helyett kilenc évre válassza meg a legfőbb ügyészt.

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvénnyel összefüggésben szükséges módosítások, valamint az iparjogvédelmi törvények módosításának általános vitája is ma indul. A javaslat egyebek mellett megváltoztatja a szellemi tulajdon védelméért felelős kormányhivatal elnevezését, és pontosítja a feladatait. A módosítások további célja, hogy a Magyar Szabadalmi Hivatal eljárásai gyorsabbak legyenek, és még inkább megfeleljenek a modern, ügyfélbarát közigazgatás koncepciójának.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top