Close

A különadó kiállja az alkotmányosság próbáját

 Kizártnak tartja, hogy azt a különadóról szóló törvénytervezetet, amely a parlament elé kerül, ne szavazza meg a frakció – jelentette ki Gulyás Gergely, a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottság fideszes elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Azt elismerte, hogy a frakcióülésen több vélemény is elhangzott, ezt azonban természetesnek nevezte. Arra a felvetésre, hogy Harrach Péter gyakorlatilag keresztülvágná a gordiuszi csomót, mondván, vagy bizonyos csoportokat kellene kiemelni a különadó hatálya alól, vagy fel kellene emelni azt az összeghatárt, mely felett a 98 százalékos terhet meg kell fizetni, Gulyás azt mondta: létezik egy harmadik megoldás is, mégpedig az, hogy bizonyos munkaviszony után mentesítenék a szakmák dolgozóit a különadó terhe alól.

Leszögezte: szinte biztos abban, hogy olyan tervezetet fogadnak el, mely az Alkotmánybíróság előtt is megállja a helyét.

Arra a kérdésre, mindez azt jelenti-e, hogy feladták az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítésére vonatkozó terveket, a fideszes politikus azt válaszolta: garanciát kell adni arra, hogy ezeket a (a különadóról, a szektorokat érintő válságadóról és a magánnyugdíjpénztári befizetések átirányításáról szóló) törvényeket ne lehessen alkotmányellenesnek nyilvánítani. Hogy ez milyen formában történik, arról a napokban kell dönteni – tette hozzá.

(hirado.hu-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top